ГоловнаТехноНові послуги в "Дії" зроблять простіше життя мільйонів українців — Федоров

Нові послуги в “Дії” зроблять простіше життя мільйонів українців — Федоров

У психології є визначення «синдром відкладеного життя». За словами Михайла Федорова, після вторгнення ЗС РФ очолюване ним цифрове відомство мало б відкласти до кращих часів цифровізацію послуг. Тим часом воно продовжує активно працювати над створенням зручної цифрової держави. Незабаром у додатку «Дія» з’являться нові послуги, які полегшать життя мільйонам українських громадян.

Електронне пенсійне посвідчення

Понад 12 млн. жителів України користуються пенсійним посвідченням. Для громадян старшого осіб віку воно виступає у ролі другого паспорта. Посвідчення дозволяє їм отримувати пільги та соціальні виплати.

Незабаром пенсіонерам більше не доведеться носити з собою фізичний документ. Вони матимуть змогу користуватися його електронною копією. Ця послуга була розроблена Мінцифри у партнерстві з ПФУ. На даний момент вона знаходиться на стадії бета-тестування.

Електронний ВНП

Крім цього, на стадії бета тестування знаходиться дозвіл на проживання. Цим документом користуються іноземні громадяни, які проживають в Україні. Незабаром вони матимуть змогу використовувати електронний документ для підтвердження особистості.

Автоматична реєстрація ТОВ

Федоров вважає, що найефективнішими послугами є ті, що надаються автоматично. У 2020 році на сайті «Дія» з’явилася функція реєстрації ТОВ у тандемі з державним реєстратором. За два роки їй встигли скористатися 13 тисяч громадян. У рамках розвитку послуги Мінцифри вирішило забрати з процесу реєстрації ТОВ державного реєстратора, що скоротить процес до 2 секунд.

Англомовні документи

Мінцифри продовжує інтегрувати «Дію» до міжнародної системи інформаційного обміну. Метою цієї ініціативи є визнання українських електронних документів у всьому світі. Для цього вони будуть перекладені англійською мовою. Зараз група користувачів тестує три англомовні документи. За кордоном перебуває понад 5,5 млн громадян. Останнім довелося виїхати з країни через війну. Незабаром люди матимуть можливість пред’являти за кордоном документи із додатку «Дія».

Шеринг автомобіля

Послуга серії автотранспортних засобів також знаходиться на стадії бета-тестування. Вона дозволяє передавати третім особам автомобіль без нотаріальної довіреності. Ця послуга була запущена до вторгнення. Після початку війни Мінцифри відключило реєстри з метою безпеки. В результаті шерінг автомобіля виявився недоступним.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...