ГоловнаТехноУ Viber розповіли, як захистити свої дані під час війни

У Viber розповіли, як захистити свої дані під час війни

Колектив Rakuten Viber оприлюднив рекомендації щодо захисту приватності та забезпечення конфіденційності листування. Поради розробників месенджера наведені нижче.

Подробиці

Рекомендація перша: захистіть важливі чати PIN-кодом

Будь-який чат у Viber можна приховати та захистити PIN-кодом. Таким чином, навіть якщо телефон потрапить до когось іншого в руки і буде розблокований (наприклад, під час перевірки на окупованих територіях), ці чати не будуть виявлені та прочитані.

Увімкнення опції:

  • на iOS-пристроях: ім’я чату вгорі екрана → «Приховати контакт» → Задати PIN-код;
  • на Android-пристроях: увійти в чат → Установки (символ у вигляді трьох точок вгорі праворуч) → «Інформація про чат» → «Приховати цей контакт» → Встановити PIN-код.

Рекомендація друга: користуйтеся повідомленнями, що зникають

Встановлений таймер автоматично знищує листування через вибраний проміжок часу Це не дозволить стороннім прочитати важливі повідомлення у разі отримання доступу до телефону.

Інший важливий момент: одержувачі таких меседжів не зможуть заскриншотити вміст повідомлення, а власники айфонів будуть проінформовані про спробу одержувача зробити фото екрана або надіслати текст третій особі.

Увімкнення:

  • натисніть іконку з годинником у чаті 1-на-1 → встановіть бажаний таймер, протягом якого повідомлення має зникнути.

Рекомендація третя: не хвилюйтеся за приватність під час листування в чатах

Ніхто, включаючи команду Viber, не може читати повідомлення в приватних чатах через встановлений за умовчанням захист у вигляді наскрізного шифрування. Листування не зберігається на серверах. Ключі дешифрування є лише в учасників спілкування. Те саме стосується голосових дзвінків 1 на 1.

Рекомендація четверта: налаштуйте статуси “В мережі”/”Перегляд”

Інформацію про відкриття месенджера, присутність в Мережі та факти прочитання повідомлень можна приховати шляхом виконання наступного ланцюжка дій:

  • «Параметри» → «Конфіденційність» → «Перегляд»/«У мережі» → зняття прапорця.

Міняти статус «В мережі» можна не частіше ніж 1 раз на добу. Вимкнення параметра «Переглянуто» не дозволяє співрозмовникам дізнатися про прочитання повідомлень.

П’ята рекомендація: виставте обмеження на додавання до групи

Виберіть, хто саме може додавати вас до групових чатів у конфіденційності. Це дозволить дотримуватись інформаційної гігієни під час війни.

Порядок дій:

  • «Установки» → «Конфіденційність» → «Установки додавання до груп».

Рекомендація шоста: встановіть двоетапну перевірку облікового запису та персональних даних за допомогою e-mail та PIN-коду

Активація цієї функції гарантує, що тільки ви зможете створити вайбер-акаунт зі своїм номером телефону.

Порядок налаштування:

  • «Параметри» → «Конфіденційність» → «Двоетапна перевірка».

Більше подробиць – на https://lp.viber.com/2-step-verification-ua.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...