ГоловнаСтаттіПортативні джерела живлення: що це та у чому особливості?

Портативні джерела живлення: що це та у чому особливості?

Портативне джерело живлення від компанії EcoFlow та інших відомих виробників – це спеціальне обладнання, яке призначене для живлення/підзарядки інших пристроїв. Свого роду PowerBank має великий розмір, який може використовуватися зовсім з різним обладнанням.

Це універсальна мобільна батарея, яку можна використовувати із різною технікою. За допомогою такого обладнання є можливість живлення та заряджати різноманітне обладнання: водяні насоси, освітлювальне обладнання, комп’ютери, фотоапарати, планшети, телефони та багато іншого. Також користуються високим попитом подібне обладнання серед автомобілістів, які мають тривалий відпочинок на природі.

У чому особливості портативних джерел живлення?

Незважаючи на те, що основне завдання подібного обладнання – це забезпечення автономного живлення віддалено від центральної мережі, такі пристрої можуть працювати як класичний безперебійник живлення. Класичні гелеві акумулятори, які застосовуються у стандартному джерелі безперебійного живлення, тут зазвичай не підходять. Це з великими габаритами устаткування та його високої масою.

Саме тому портативне джерело живлення частіше використовується разом з літій-іонним обладнанням, завдяки чому навіть пристрої з високою ємністю можна буде без проблем переносити. Завдяки використанню технології обладнання буде важити не більше 6-9 кілограм.

Більшість портативних джерел живлення дозволяють також підключати сонячні панелі. Подібним чином користувач отримує своєрідну електростанцію невеликого розміру. Достатньо лише додаткові панелі купити невеликого розміру, які можуть зручно розвертатися до сонця для стабільного живлення. Подібним чином джерело живлення не потребуватиме спеціальної дозаправки за допомогою генераторів з паливом.

Важливо відзначити, що більшість переносних джерел живлення мають широкий вибір інтерфейсів, а не виключно розетки 220В. Серед них можна відзначити також:

  • різні порти USB;
  • 12-вольтні виходи;
  • комунікаційні порти тощо.

Сучасні моделі мають функцію швидкої зарядки, а також є пусковий вихід на 12В, який допоможе бортовому автомобілю завести мотор, якщо у вбудованому акумуляторі не вистачає потужності.

Актуальність використання портативного джерела живлення

Методів використання переносних джерел живлення десятки, т.к. вони можуть підключатися до обладнання резервного живлення, якщо не працює центральна мережа. Також стануть надійними помічниками на відпочинку чи рибалці. Різні вихідні інтерфейси дають змогу зробити такі джерела живлення максимально універсальними.

Разом з цим обладнанням можна навіть проводити різні військові та рятувальні операції для живлення різної техніки чи обладнання. Все обмежується лише вашими побажаннями. Головне, щоб обладнання відповідало всім характеристикам.

Висновок

Очевидно, що портативні джерела живлення – незамінний помічник. При цьому вони представлені в широкому асортименті модифікацій, тому кожен користувач зможе вибрати потрібну модель індивідуально для своїх цілей. Якщо ви хочете забезпечити повну безпеку для обладнання, рекомендується використовувати тільки продукцію високої якості від відомих виробників.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...