ГоловнаТехноZoom усунув пролом у системі безпеки, який дозволяв хакерам отримувати root-доступ до...

Zoom усунув пролом у системі безпеки, який дозволяв хакерам отримувати root-доступ до Apple Mac

Zoom випустив апдейт для фірмової програми на Apple Mac з метою усунення бага, що дозволяв зловмисникам проникати в систему “яблучного” комп’ютера. Про появу оновлення довідалися журналісти профільного видання ArsTechnica.

Подробиці

Апдейт покликаний закрити дірку в системі безпеки, що дозволяла хакерам знаходити контроль над “Маками” через root. За версією опитаних виданням експертів, вразливість з’явилася в останній програмі автооновлення Zoom. Вказане ПЗ перевіряло лише підпис, що легко обходилося хакерами за допомогою присвоєння пакету знайомого імені файлу.

Іншими словами, будь-який більш-менш тямущий зловмисник, за наявності достатньої мотивації, міг без проблем змусити застосунок жертви знизити версію програми.

Пробіл у системі безпеки виявив Патрік Вордл із Objective-See Foundation незадовго до кінця грудня минулого року. Експерт одразу повідомив про це команду Zoom, яка відразу ж усунула вразливість. Однак невгамовний Вордл виявив ще одну недоробку, позбутися якої вдалося лише напередодні.

Нагадаємо, що в 2019 р. інженерам Zoom довелося виправляти експлойт для захоплення контролю над веб-камерами. Тоді для вирішення проблеми знадобився майже рік.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...