ГоловнаТехноApple розраховує продати більше iPhone 14, ніж планувалося раніше

Apple розраховує продати більше iPhone 14, ніж планувалося раніше

“Яблучники” планують продати більше смартфонів модельного ряду iPhone 14, ніж передбачалося раніше. На це вказує дозамовлення ще кількох мільйонів пристроїв. Згідно з оновленими даними, Apple готується випустити 90 млн “чотирнадцяток”, пише Bloomberg.

Подробиці

Рішення Apple дозамовити кілька мільйонів айфонів обумовлено корпоративним прогнозом, що передбачає зниження конкуренції. За підрахунками фахівців, забезпечити додатковий продаж вдасться завдяки згортанню виробництва основними суперниками.

Раніше відразу кілька моніторингових агентств заявили про неминучість падіння попиту на смартфони в 2022 році мінімум на 3,5% через зниження купівельної спроможності населення та подорожчання пристроїв внаслідок зростання інфляції та збільшення вартості комплектуючих. Такий сценарій, зокрема, передбачають аналітики IDC, за даними яких за підсумками червня зафіксовано рекордне падіння продажів (-9%).

Багато виробників андроїд-смартфонів скорочують виробництво. Apple, зі свого боку, розраховує «впарити» заможним клієнтам 90 млн. нових iPhone 14 і близько 130 млн. айфонів інших серій. Сукупний обсяг виробництва «яблучних» телефонів у 2022 році збережено на рівні 2021-го та становить 220 млн штук.

Найсильніше від поточної кризи постраждала компанія Huawei, яка в рази знизила виробництво смартфонів преміум-класу. На складах Samsung через антиросійські санкції зібралося 52 млн пристроїв, які компанія не знає, куди подіти. Інші розробники, включаючи Xiaomi, OPPO і Vivo, також пішли «в мінус».

– На плаву залишається лише Apple, – констатують аналітики Bloomberg.

Прогноз видання передбачає (цитата) «відсотковий приріст продажів iPhone на рівні однозначних цифр у коротко- та середньостроковій перспективі».

Презентація iPhone 14 із більш швидшим процесором A16 запланована на осінь.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно