ГоловнаТехноЕксперти пояснили, як вибрати обігрівач

Експерти пояснили, як вибрати обігрівач

Наступний опалювальний сезон в Україні стане одним із найскладніших. Заява про це була зроблена керівником українського уряду Денисом Шмигалем. За словами прем’єра, країна готова до опалювального сезону на 60%. Київський градоначальник Віталій Кличко стверджує, що температура в будинках громадян узимку буде нижчою, ніж раніше. У зв’язку з цим слід подумати про придбання калорифера. Експерт Богдан Березенський із Vencon пояснив, як правильно вибирати обігрівач.

Потужність обігрівача

За його словами, щоб нагріти кожні 10 квадратів житла потрібно 1 кВт. Таким чином, кімнату площею 30 квадратів калорифер потужністю 2 кВт обігріти не зможе. Навіть якщо він працюватиме добу безперервно, то ви все одно відчуватимете холод.

Вибір обігрівачаЧерез неможливість досягнення заданої користувачем температури датчик не вимикатиметься. В результаті рано чи пізно нагрівальний елемент перегорить. До речі, найкомфортнішою температурою в приміщенні вважається +21 °С.

Тип обігрівача

Найбільш бюджетним варіантом обігріву приміщення, безперечно, є «дуйчик». Встановлений у ньому вентилятор дозволяє швидко розганяти тепло по приміщенню. Слід мати на увазі, що нагрівання повітря в «дуйчику» здійснюється за допомогою спіралі, яка є пожежонебезпечним елементом. Найбезпечнішими вважаються обігрівачі з нагрівачами із кераміки.

Вибір обігрівачаЗа словами експерта, “дуйчик” є ідеальним рішенням для офісу. Додому краще придбати електричний конвектор. При грамотно підібраній потужності він обігріватиме приміщення за 15 хвилин. Поряд з цим не менш ефективними є інфрачервоні калорифери із керамічними панелями. Їх характерною особливістю є нагрівання предметів, що знаходяться поряд. Простіше кажучи, інфрачервоні обігрівачі працюють за принципом печі.

Витрата електроенергії

З погляду споживання електроенергії «ненажерливими» є всі без винятку калорифери. Для обігріву 20-метрової кімнати потрібна потужність 2 кВт. Абсолютно неважливо, чим саме вона буде нагріватися – UFO-лампою, панеллю або «дуйчиком». Витрата все одно складатиме 2 кВт.

Вибір обігрівачаЄдиним винятком із цього правила є масляний радіатор. Протягом 20-30 хвилин після включення він практично не віддає тепло, оскільки вся енергія йде на розігрів олії. Таким чином, у порівнянні з конвектором, який прогріває приміщення за 15 хвилин, витрата електроенергії при використанні масляного калорифера буде більшою.

Щоб заощадити електроенергію, експерт рекомендує придбати обігрівачі з електронним термостатом. При досягненні заданої користувачем температури реостат відключатиме колорифер автоматично. Ще більшої економії енергії дозволяють досягти обігрівачі з тимчасовим програматором. Останні працюють протягом заданих користувачем часових проміжків. Наприклад, на роботі калорифер може утримувати температуру в приміщенні на рівні +18 °С. До вашого приходу він автоматично підвищить її до +21 °С.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...