ГоловнаВійськові технологіїУ ЗСУ є чим відповісти на іранські БЛПА

У ЗСУ є чим відповісти на іранські БЛПА

Цього тижня до Москви прибув вантажний літак з Ірану, який раніше використовувався для доставки бойових БПЛА до Ефіопії. Висока ймовірність того, що Тегеран вирішив поставити окупантам безпілотники. Про це пише Breaking Defence.

Подробиці

На думку аналітиків Бехна Бен Талеблу, Райана Бробста та Джона Харді з FDD, іранські БПЛА помітно розширять можливості російської армії. У зв’язку з цим союзникам України слід надати додаткову допомогу.

Після початку повномасштабних бойових дій на території України з’ясувалося, що армія противника помітно поступається ЗСУ у частині наявного парку дронів. Технологічна відсталість Росії сплутала карти Кремля. Окупаційні війська зіткнулися з найжорстокішим дефіцитом безпілотників. Допомога Тегерана здатна кардинально змінити ситуацію.

Мало хто знає, що Іран має в своєму розпорядженні один з найбільших парків БПЛА на планеті. Дрони пройшли бойове хрещення у збройних конфліктах на Близькому Сході та в Африці. Їх розробку було розпочато у 80-х роках.

Відомо, що російська армія планує використовувати іранські безпілотники Shahed для полювання на українські ракетні системи HIMARS. Тим часом у ЗСУ є, що протиставити дронам.

На озброєнні української армії перебувають сучасні комплекси для блокування БПЛА. Вони були поставлені технологічною компанією DroneShield. Крім цього, ЗСУ має литовські антидронові рушниці та американські «глушилки».

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...