ГоловнаТехноХакери зламують Windows 7 через "Калькулятор"

Хакери зламують Windows 7 через “Калькулятор”

Незважаючи на припинення підтримки, Windows 7 продовжує мати попит серед мільйонів користувачів з усієї планети. Оновлення безпеки від Microsoft морально застаріла програмна платформа вже не отримує. Через це вона стала вразливою до окремих видів атак.

Подробиці

Нещодавно фахівці у сфері кібербезпеки виявили троянську програму Qbot, яка змінює бібліотеки DLL через додаток «Калькулятор». Для її розповсюдження використовується email-розсилка.

Після відкриття листа з HTML-файлом на комп’ютер жертви завантажується запаролений ZIP-архів. Він містить ISO-образ з файлом calc.exe, ярлик .ink, а також бібліотеки 7533.dll та WindowsCodecs.dll.

Архів мімікрує під важливий PDF-файл. Таким часом після його відкриття на комп’ютері жертви запускається програма «Калькулятор», яка ініціює зараження.

Файл calc.exe замінює легальну бібліотеку на шкідливу копію WimdowsCodecs.dll. На нових версіях Windows цього не відбувається, оскільки вразливість із заміною динамічної бібліотеки виправлена.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...