ГоловнаВійськові технологіїІзраїль вперше офіційно визнав факт використання ударних дронів

Ізраїль вперше офіційно визнав факт використання ударних дронів

Розробку бойових безпілотників розпочали в Ізраїлі у 80-х роках. Весь цей час уряд країни приховував, що на озброєнні ЦАХАЛ є ударні дрони. Ізраїль неодноразово наносив з їх допомогою удари по лідерах ХАМАС, проте через цензуру, що діє в країні, місцеві ЗМІ ніколи про це публічно не повідомляли.

Подробиці

Минулого тижня ізраїльська влада вперше за 30 років офіційно визнала факт використання ЦАХАЛ-ом бойових безпілотників.

Уряд Ізраїлю дозволив журналістам місцевих ЗМІ висвітлювати цю тему наступного дня після знищення посту ХАМАС за допомогою бойового дрону Elbit Hermes 450 у секторі Газа. Упродовж останніх 30 років ізраїльським ЗМІ було заборонено писати про використання ЦАХАЛ безпілотників.

Ізраїльський дрон Elbit Hermes 450

Кореспонденти The Times of Israel встановили, що ударні дрони активно використовуються збройними силами країни з 2000-х років. Зокрема, БПЛА застосовувалися під час збройних конфліктів у Лівані та секторі Газа (2006 та 2008 р. відповідно).

У 2012 році ЦАХАЛ провів операцію зі знищення палестинського лідера Ахмеда Джабарі. Він був убитий за допомогою безпілотника.

Фотографії дрону Elbit Hermes 450 неодноразово публікувалися закордонними ЗМІ. Відомо, що вони використовуються 161 ескадрильєю ВПС Ізраїлю. Точна кількість безпілотників, що перебувають на її озброєнні, тримається в секреті.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...