ГоловнаВійськові технологіїІран поставив Росії партію бойових дронів Shahed-129

Іран поставив Росії партію бойових дронів Shahed-129

Незважаючи на погрози Вашингтона, іранська влада ухвалила рішення про передачу Росії бойових дронів. За даними ЗМІ, перша партія літальних апаратів була відправлена ​​Тегераном Каспійським морем.

Подробиці

Очевидно, що під час нещодавньої поїздки до Тегерана Володимиру Путіну вдалося домовитися з місцевою владою про постачання БПЛА.

Основу відправленої Каспійським морем партії складають важкі безпілотні системи Shahed-129. Вони є копією американського MQ-1 Predator.

Інформація про технічні характеристики іранських безпілотників у відкритих джерелах відсутня. В масштабних збройних конфліктах вони ніколи не застосовувалися. Відомо, що бойове хрещення важкі дрони іранського виробництва пройшли у Сирії.

Заявлена ​​автономність роботи Shahed-129 складає 24 години. Дрон здатний переміщатися на швидкості 150 км/год. Радіус його дії становить 200 км. БПЛА може брати на борт до 400 кг корисного навантаження. Як озброєння Shahed-129 використовує плануючі бомби Sadid-345 та ракети Sadid-1. Останні є клоном ізраїльської Spike-ER.

Офіційно факт постачання Росії безпілотників Тегеран заперечує. Відомо, що окупанти планують використовувати БПЛА для полювання на українські ракетні системи HIMARS.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...