ГоловнаТехно1XBet з українською ліцензією може бути пов'язаний із ФСБ

1XBet з українською ліцензією може бути пов’язаний із ФСБ

Наприкінці березня російський букмекер 1xBet отримав українську ліцензію, яка дає йому право вести діяльність на території країни. Проведене InformNapalm розслідування показало, що він працює на ФСБ.

Українська ліцензія могла бути отримана з метою збирання особистих даних громадян України. ФСБ може використовувати їх для вербування.

Подробиці

Журналісти InformNapalm зазначають, що діяльність 1xBet на території РФ заборонена. Тим часом він спокійно працює у Росії. Платежі на користь без будь-яких проблем проводяться Ощадом, Альфа-банком, Тінькофф, МТС-гроші тощо.

Офіційно на ринку РФ працює «1xСтавка». Формально ніякого відношення до букмеркера не має.

Тим часом волонтерам з BraveUkraine вдалося встановити, що у «1xСтавка» та 1xBet одні й ті самі бенефіціари.

Безперешкодна робота на російському ринку можлива лише за наявності прикриття з боку силових відомств. Лояльність ФСБ потрібно чимось сплачувати.

Чинне в Україні законодавство зобов’язує букмекерів ідентифікувати кожного гравця. Простіше кажучи, вони повинні запитувати у клієнтів документи, що засвідчують їх особу.

Не виключено, що персональні дані українських громадян, що збираються таким чином, передаються букмекером кураторам з ФСБ.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...