ГоловнаТехноДоходи Apple зростають через високий попит на iPhone

Доходи Apple зростають через високий попит на iPhone

Глобальна криза з подорожчанням всього і вся, висока інфляція, дефіцит комплектуючих та інші біди сьогодення не позначаться на доходах «яблучної» компанії за III квартал. Отримати запланований прибуток Apple допоможе високий попит на нинішні та перспективні моделі iPhone, прогнозує Деніел Айвз із інвесткомпанії Wedbush.

Подробиці

Представник інвестиційно-консалтингового агентства, що базується в Лос-Анджелесі, вважає, що результати «яблучників» у вказаний триместр виявляться вищими за очікування аналітиків Уолл-Стріт. Свої аргументи щодо цього Айвз виклав у липневих рекомендаціях для інвесторів. З документом вдалося ознайомитись журналістам AppleInsider.

Прогноз аналітика Wedbush щодо Apple на III квартал – дохід у районі $82 млрд. Чистий прибуток на кожну акцію складе не менше 1,16 USD.

Побоювання колег із Уолл-стріт відносно того, що «яблучники» зіштовхнуться з труднощами, Айвз вважає перебільшеними. За його словами, ажіотажний попит на перспективну серію iPhone 14 дозволить Apple не тільки заткнути «діри», які є на даний момент, а й вийти у значний «плюс».

Apple впишется в запланированный уровень дохода в III квартале благодаря высокому спросу на iPhone– Пік занепокоєння щодо ланцюжка поставок припав на ІІ квартал. Ближче до вересня, максимум до грудня, дефіцит комплектуючих зійде нанівець, – запевняє експерт.

Друга причина оптимізму Айвза щодо Apple – значна частка власників застарілих моделей айфонів.

– Майже 240 млн із 1 мільярда користувачів ще не оновили свої айфони. Багато хто чекає виходу нової моделі та зниження цін на iPhone 13 Series. З появою iPhone 14 відмова від старих смартфонів прискориться, – міркує аналітик.

Ще один аргумент Айвза на користь стійкості Apple – “надзвичайно привабливе співвідношення ризику до винагороди” в контексті “апаратного забезпечення компанії”.

– Зростання Apple бачиться неминучим, незважаючи на хиткі макроекономічні умови, – зазначив він.

Айвз продовжує розглядати акції Apple як Outperform*. Встановлений аналітиком ціновий орієнтир на 2023 рік – $200 за папір. В основу цього розрахунку покладено сумарний прогноз на 2022 рік, а саме 18-кратне зростання вартості послуг (+$1,5 трлн) та 7-кратне подорожчання апаратного підрозділу Apple (+$2,1 трлн).

*Outperform (букв. «перевершувати») – рейтинг, що присвоюється аналітиками біржового ринку тому чи іншому активу, що має шанс на зростання вартості. Іншими словами, цінний папір з позначкою “outperform” повинен у найближчому майбутньому принести своєму власнику більш високий прибуток і перевершити основні ринкові індекси в плані котирувань/ціни/капіталізації.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...