ГоловнаВійськові технологіїОкупанти оголосили полювання на систему ППО NASAMS

Окупанти оголосили полювання на систему ППО NASAMS

Військове керівництво країни-агресора поставило завдання знищити ЗРК NASAMS, які найближчим часом будуть поставлені в Україну союзниками.

Згідно із заявою Олега Каткова, який обіймає посаду головного редактора Defence Express, вистежити ЗРК NASAMS окупантам буде непросто.

Подробиці

Військовий експерт зазначив, що оголошене росіянами полювання на NASAMS необхідно розглядати як архіскладне завдання.

У розпорядженні країни-агресора є кошти як авіаційної, так і космічної розвідки. Це незаперечний факт, спростовувати який немає сенсу.

Проблема полягає в тому, що зверху пускові установки NASAMS нічим не відрізняються від звичайних великовантажних автомобілів. Спеціалізоване шасі у тягачах не використовується. У зв’язку з цим ідентифікувати установки повітря «астрономічно складно».

Катков додав, що ЗРК NASAMS належить до класу мобільних засобів ППО. Це означає, що він здатний регулярно міняти місце дислокації.

Розгортання комплексу на новому місці займає лише 15 хвилин. Постійне переміщення установок NASAMS ускладнить завдання щодо їх ідентифікації для російської розвідки ще сильніше.

Про те, що військова розвідка РФ намагається визначити місцезнаходження наших систем ППО, стало відомо 7 липня.

Співробітникам СБУ вдалося затримати на території Одеси агента ГРУ, який займався розвідуванням позицій систем ППО та установок із протикорабельними ракетами.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...