ГоловнаТехноСтало відомо, як прибрати зелену піктограму з дисплея Xiaomi

Стало відомо, як прибрати зелену піктограму з дисплея Xiaomi

Власники мобільних пристроїв Xiaomi та суббрендів, які оновили їх до MIUI 13, звернули увагу на появу в лівому кутку екрана зеленої піктограми. Вона демонструється у рядку стану смартфонів, що працють на Android 12.

Подробиці

Зелена піктограма використовується для інформування користувачів про те, що один із встановлених на мобільному пристрої додатків отримав доступ до мікрофона та камери. Після натискання значка можна побачити аплет, який використовує функцію запису.

Знак у рядку стану з’явився не випадково. Нове оповіщення покликане унеможливити потайну активацію мікрофона або камери встановленими на мобільному пристрої аплетами. Значок сигналізує про те, що за користувачем можуть стежити. У зв’язку із цим недооцінювати нововведення не варто.

Відключення зеленої піктограми у рядку стану Xiaomi

Прибрати піктограму з рядка стану назавжди не вийде, оскільки вона є частиною програмної платформи Android 12. Разом з тим її можна приховати до наступного перезавантаження пристрою.

Для цього необхідно вибрати в налаштуваннях апарата пункт «Захист конфіденційності». Далі потрібно тапнути по кнопці «Конфіденційність», після чого вимкнути опцію «Повідомляти про дії». Слід мати на увазі, що наявність цієї останньої залежить від версії прошивки та регіону проживання. Таким чином, у вашому смартфоні її може не бути.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20 травня 2024 року о 21:00 за київським часом. Подробиці На цій...

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає значних змін у дизайні порівняно з попередником. Подробиці Однією з ключових...

HyperOS несподівано стала доступною для двох моделей смартфонів Xiaomi

"Сяомі" продовжує впроваджувати фірмову операційку HyperOS, яка напередодні стала доступна на двох нових моделях смартфонів. Подробиці Оновлення виявилось несподіваним для багатьох користувачів, оскільки було випущене без...