Банкінг

Monobank обмежив виведення гривні з криптовалютних бірж

Цього тижня клієнти monobank зіткнулися з неможливістю виведення гривні із криптовалютних біржових майданчиків. Журналісти ForkLog UA попросили представника необанку прокоментувати ситуацію.

Подробиці

За його словами, виведення коштів із криптобірж було припинено банківською установою на підставі пункту 4.3 Правил обслуговування. Відповідно до цього пункту monobank має право призупиняти виражені в іноземній валюті вхідні та вихідні транзакції за наявності підозр про їх зв’язок із незаконною діяльністю. Дія цього пункту правил поширюється на криптовалютні перекази та форексні угоди.

Представник monobank наголосив, що у Правилах обслуговування міститься пряма заборона на здійснення криптовалютних переказів. У зв’язку з цим банк не зараховує на карткові рахунки, що виводяться з криптобірж кошти. Необанк не виводить гроші не лише з Binance, а й з інших криптомайданчиків.

Интересное:

Пізніше стало відомо, що заборона виведення коштів поширюється тільки на Binance. З інших бірж кошти виводяться на карти monobank у штатному режимі. Чим продиктовано особливе ставлення до криптобіржі Binance, у службі підтримки пояснити не змогли. Співробітник саппорта зазначив, що заборона була встановлена ​​керівництвом банку. Клієнти Binance стверджують, що встановлене monobank обмеження не поширюється на P2P угоди.

Нагадаємо, що 16 березня виводити кошти на карти із криптобірж своїм клієнтам заборонив ПриватБанк. Свої дії кредитна організація пояснила ухвалою НБУ. Виводити кошти на карти ПриватБанку не можна буде до скасування воєнного стану. Примітно, що дія запровадженої банком заборони поширюється виключно на іноземні криптобіржі. Виводити кошти із українських майданчиків ПриватБанк своїм клієнтам не забороняє.

Последние новости:

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024

Как активировать в смартфонах Xiaomi скрытую функцию для улучшения звука в наушниках

Смартфоны экосистемы «Сяоми» обладают встроенным эквалайзером, который позволяет улучшать качество звучания в наушниках. Этот инструмент…

03.05.2024