Техно

Михайло Федоров увійшов до ТОП цифрових лідерів Європи

Главу українського Мінцифри названо головним «Порушником правил» Старого світу. Номінація, в якій Михайло Федоров став беззаперечним лідером рейтингу Tech 28, англійською мовою називається Rulebreakers.

Подробиці

Понад те, чиновник увійшов до загального ТОП ренкінгу діджитал-лідерів Європи за сумою інших номінацій. Дослідження про “цифрові авторитети” континенту провело видання Politico.

Повний текст коментаря відомства доступний для ознайомлення на https://t.me/mintsyfra/3046.

Компанію Федорову у рейтингу Tech 28 склали топ-менеджери та провідні управлінці таких компаній, як “Фейсбук” (Хелле Торнінг-Шмітт), Spotify (Даніель Ек (Spotify) та ін.).

Заявлені причини попадання Федорова в шорт-лист цифрових лідерів Європи – внесок міністра в диджиталізацію України та його заслуги у протидії збройній орді зі Сходу (так, глава Мінцифри звернувся до лідерів ключових IT-компаній світу із закликом залишити російський ринок та припинити продаж технологій та обладнання країні-агресору).

Интересное:

– Саме стараннями Федорова Україна отримала супутникові термінали Starlink, – зазначають автори дослідження.

Також глава Мінцифри залучив на боротьбу з агресорами сотні хакерів, які змогли завдати відчутних збитків банкам та держкорпораціям РФ, а також російським ерзац-замінникам західних майданчиків (Rutube та ін.).

Понад те, заслугу Федорову поставили «швидке реагування на виклики воєнного часу», саме використання додатка «Дія» на допомогу переселенцям і передачі військовим даних про дислокацію і переміщення російських військ.

Привласнений Федорову «сукупний рівень впливу» – 23 бали із тридцяти можливих. За «силу» міністр отримав 7 балів, за «охоплення» та «бачення» – по 8 (максимально можлива оцінка за кожним із критеріїв – 10 балів).

Реакцією Мінцифри на виставлені оцінки стала заява про намір робити все можливе для якнайшвидшої перемоги над агресором.

Поделиться

Последние новости:

Google залишає десятки тисяч користувачів без можливості оплати смартфоном

Застосунок Google Wallet, який використовується для швидкої та зручної оплати за допомогою платіжних карток, з…

15.05.2024

Google оставляет десятки тысячи пользователей без возможности оплаты смартфоном

Приложение Google Wallet, используемое для быстрой и удобной оплаты с помощью платежных карт, с июня-2024…

15.05.2024

Мінцифри запустило е-посвідчення ветерана у «Дії»

"Дія" приросла е-посвідченнями ветеранів. Бета-тестування послуги стартувало напередодні, проінформував глава Мінцифри у своєму тг-каналі. Подробиці…

15.05.2024

Минцифры запустило е-удостоверения ветерана в «Дії»

"Дія" приросла е-удостоверениями ветеранов. Бета-тестирование услуги стартовало накануне, проинформировал глава Минцифры в своем тг-канале. Подробности…

15.05.2024

За допомогою HyperOS Camera можна покращити можливості камери смартфонів Xiaomi

"Сяомі" представила оновлену версію додатка "Камера" для нової операційки HyperOS, яка значно поліпшена порівняно з…

15.05.2024

С помощью HyperOS Camera можло улучшить возможности камеры смартфонов Xiaomi

«Сяоми» представила обновленную версию приложения «Камера» для новой операционки HyperOS, которая значительно улучшена по сравнению…

15.05.2024