ГоловнаТехноЗахідні санкції залишили найбільші IT-компанії Росії без обладнання

Західні санкції залишили найбільші IT-компанії Росії без обладнання

Найбільші IT-компанії країни-окупанта зіткнулися з дефіцитом комп’ютерної техніки.

Подробиці

Складнощі виникають як із покупками товарів західного виробництва, так і з придбанням російських аналогів. Найбільшу потребу учасники ринку відчувають у системах зберігання даних, процесорах та серверах. Знайти навіть вживане обладнання стає все більш проблематичним.

Причина ажіотажного попиту на IT-обладнання – збільшені навантаження на мережі у зв’язку з масовим перетіканням російської аудиторії із західних на вітчизняні майданчики, заявив у бесіді з «Ъ» представник VKontakte.

Власники згаданої соцмережі звернулися до чиновників Мінцифри РФ із проханням підшукати продавців, які готові організувати постачання «десятків тисяч серверів».

За словами співрозмовників з VK, закупівля обладнання західного виробництва, у тому числі старого, «стала неможливою». Запаси російських аналогів в особі «Ельбрусів» та «Байкалів» також на межі виснаження, незважаючи на збільшення вартості вказаних процесорів у 2-2,5 рази.

Проблеми з «розумним» обладнанням відчувають і в компанії «Яндекс», заявили учасники ринку на умовах анонімності. Причини дефіциту все ті ж – масовий перетік аудиторії з Google та санкції Заходу.

Відповідь Мінцифри РФ на прохання підшукати постачальника «десятків тисяч серверів» на момент підготовки матеріалу до публікації відомством не було.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...

Як «закрити» від сторонніх вміст увімкненого смартфона Xiaomi

"Сяомі" явила світу інноваційну можливість для захисту конфіденційності користувачів. Спільно з HyperOS і MIUI була розроблена функція розмиття додатків у режимі багатозадачності, що забезпечує...