ГоловнаТехноДержспецзв'язку: російські хакери почали активніше атакувати простих українців

Держспецзв’язку: російські хакери почали активніше атакувати простих українців

Хакери з країни-окупанта інтенсифікували комп’ютерні атаки на звичайних користувачів з України з метою заволодіння персональними даними громадян. Понад те, пропагандисти з РФ не залишають спроб змінити ставлення українців щодо т.зв. «спецоперації», зазначають у Держспецзв’язку.

Подробиці

Атаки на уми українців виробляються через месенджери та соціальні мережі. Йдеться, за словами співробітників відомства, йдеться про «перековування свідомості» звичайних громадян шляхом тотальної дезінформації.

– В наявності професійні інформаційно-психологічні диверсії, – зазначається у повідомленні.

Понад те, російські хакери здійснюють масові розсилки з використанням фішингових технологій для злому акаунтів українців з метою заволодіння персональними даними мешканців нашої країни. У пріоритеті – облікові записи військовослужбовців, політиків та лідерів громадської думки.

Згадані вище фішингові розсилки містять інформацію про нібито неготовність української влади здійснювати соціальні виплати, фейкові дані про тисячі полонених солдат ЗСУ та інші неправдиві відомості.

У Держспецзв’язку в черговий раз закликали громадян дотримуватися основних правил «цифрової гігієни», а саме:

  • утримуватися від відкриття листів невідомих відправників;
  • не натискати на незрозумілі посилання;
  • не вводити персональні дані аби де;
  • активувати двофакторну авторизацію.

Повний список рекомендацій Держспецзв’язку доступний для ознайомлення на https://cip.gov. ua/ua/news/rosiiski-khakeri-atakuyut-prostikh-ukrayinciv-dedali-bilshe.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Xiaomi представила HyperOS Global для ще одного застарілого смартфона

"Сяомі" почала розсилку глобального варіанту HyperOS на один із застарілих смартфонів. Назва пристрою-одержувача - Mi 11. Подробиці Оновлення містить безліч нових функцій, включно з поліпшеним інтерфейсом...

Названі смартфони Xiaomi, які незабаром отримають важливе оновлення

Під кінець квітня-2024 "Сяомі" вкотре внесла зміни до фірмового Центру безпеки. Подробиці Найближчим часом очікується випуск свіжого патча безпеки Android. Напередодні цієї події китайський техногігант перерахував...

HMD представляє в Україні бюджетні кнопкові телефони Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G

HMD щойно представила своє останнє творіння – Nokia 215 4G, Nokia 225 4G та Nokia 235 4G. Солодке тріо у веселці яскравих кольорів буде...