ГоловнаТехноУ Canalys прогнозують уповільнення продажів смартфонів Xiaomi

У Canalys прогнозують уповільнення продажів смартфонів Xiaomi

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У І триместрі цього року глобальні постачання смартфонів знизилися на 11% у річному вимірі. Основні причини – несприятливі економічні умови та млявий сезонний попит, зазначають автори дослідження із соціологічної компанії Canalys.

Подробиці

Найуспішнішим постачальником визнано Samsung. Частка проданих ним у звітному періоді пристроїв – 24% (+5% порівняно з результатами IV кварталу минулого року). Компанія Apple стала другою, Xiaomi – третьою. Призові місця американському та китайському розробникам забезпечив високий попит споживачів на iPhone 13 та девайси модельного ряду Redmi Note.

Замикають ТОП-5 компанії OPPO (з урахуванням продукції «дочки» OnePlus) та vivo.

Canalys: світові поставки смартфонів впали на 11% через несприятливі зовнішні фактори

У другому кварталі, на думку представника Canalys Саньямі Чаурасії, лідери ринку продовжать зберігати домінуючі позиції завдяки неослабному попиту на iPhone 13 і виведення на ринок найбюджетнішого в історії «яблучної» компанії iPhone SE.

Samsung продовжить залучати публіку пристроями популярної лінійки “А” та моделями флагманської серії Galaxy S22.

Для Xiaomi та інших китайських розробників перспективи, за словами аналітика, виглядають не настільки благосними через труднощі, пов’язані зі збереженням цін у нижчому ціновому сегменті на тлі подорожчання процесорів та інших комплектуючих. Експерт також вказав на уповільнення продажів компаніями Xiaomi, ОРРО та vivo на домашньому для них китайському ринку.

Стрічка новин: