Техно

Експерти обрали “кращий месенджер” серед WhatsApp та Telegram

Редакція XiaomiUI напередодні великодніх свят задалася питанням, яка з кросплатформових програм – WhatsApp і Telegram – краще відповідає потребам аудиторії.

Подробиці

Головні події останнього року для обох компаній – вражаюче зростання аудиторії Telegram через багаторазові спроби WhatsApp урізати конфіденційність користувачів та відключити незгодних від обслуговування. Остання з погроз реалізована не була через масовий відток аудиторії, більшість представників якої обрали як альтернативу саме «дітище Дурова».

Втеча користувачів з WhatsApp прискорилася після новин про використання даних десятків мільйонів завсідників «Фейсбуку» під час останніх президентських перегонів у США (для тих, хто не в курсі: месенджер та соцмережа належать одному власнику – Марку Цукербергу).

Наслідком переліченого стало повсюдне падіння довіри до WhatsApp.

Претензії до WhatsApp

Головна з претензій аудиторії – готовність соцмережі розкривати номери телефонів користувачів та забезпечувати доступ «лівих» персонажів (в т.ч. співробітників спецслужб) до розмов у чатах.

У Telegram справи дещо інакшы: Соцмережа дозволяє вибирати будь-які нікнейми для збереження конфіденційності в чатах без перевірки номерів телефонів учасників.

Интересное:

Ще одна претензія аналітиків XiaomiUI та аудиторії до WhatsApp – минулорічна розсилка попереджуючих повідомлень усім без винятку користувачам з оголошенням про необхідність якогось «нового підтвердження», суть якого не була уточнена.

– Автори розсилки не намагалися роз’яснити користувачам, що буде у разі прийняття цього самого підтвердження. Чи означатиме прийняття контракту користувачем передачу його персональних даних Meta (Facebook)? Відповідь на це запитання дана не була, – зазначають експерти.

WhatsApp та Telegram: історія суперництва

«Дітище Дурова» існує з 2013 року, проте набуло загальної популярності лише у 2020-21 рр. Пік припливу нових користувачів зафіксовано протягом останнього року (+200 млн. абонентів).

Головні секрети привабливості «телеграму»:

  • турбота про конфіденційність та безпеку користувачів за рахунок використання зашифрованих каналів та зусиль щодо запобігання зламам на стадії відправлення повідомлень;
  • можливість блокування чатів за допомогою шаблону, PIN-коду та TouchID;
  • функція приховування IP-адрес за допомогою проксі-серверів (підтримуються без жодних обмежень).

WhatsApp, тим не менш, продовжує спочивати на лаврах найпопулярнішого у світі месенджера, незважаючи на відверто хамське ставлення до конфіденційності та безпеки користувачів. Аудиторія сервісу, за даними XiaomiUI, зараз налічує понад 2 млрд активних користувачів.

На завершення публікації аналітики XiaomiUI видання заявляють, що їхній вибір – Telegram.

Последние новости:

Стартап із Каліфорнії готовий поставити Україні передову лінійку озброєних БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсував запуск передового сімейства безпілотних літальних апаратів для зміцнення обороноздатності України. Нова…

04.05.2024

Стартап из Калифорнии готов поставить Украине передовую линейку вооруженных БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсировал запуск передового семейства беспилотных летательных аппаратов для укрепления обороноспособности Украины. Новая…

04.05.2024

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці…

04.05.2024

POCO F6 теперь готов к глобальной премьере: характеристики экрана, батареи и процессора

POCO F6 готов к официальному запуску после получения последней сертификации, подтверждающей характеристики устройства. Подробности Новая…

04.05.2024

Мобільний оператор «Київстар» у перший день травня вніс корективи до тарифів: що змінилося

"Київстар" оголосив про внесення змін до деяких фірмових тарифних планів, що стосуються домашнього інтернету в…

04.05.2024

Мобильный оператор «Киевстар» в первый день мая внес коррективы в тарифы: что изменилось

"Киевстар" объявил о внесении изменений в некоторые фирменные тарифные планы, касающиеся домашнего интернета в рамках…

04.05.2024