ГоловнаТехноПопулярні смартфони можуть зникнути з продажу у Європі

Популярні смартфони можуть зникнути з продажу у Європі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Цього тижня депутати Європарламенту проголосували законопроект щодо повної уніфікації роз’ємів адаптерів живлення, що реалізуються на ринках європейських держав. Відповідно до документу всі пристрої, що поставляються в Європу, повинні мати роз’єм USB Type-C. Законодавча ініціатива спрямовано захист екології.

Подробиці

Постачальники пристроїв із роз’ємами, відмінними від USB Type-C, продавати їх на ринках європейських країн не зможуть. Для виробників Android-смартфонів жодних проблем не створить новий закон. Вони майже повністю перейшли використання уніфікованого роз’єму. Що стосується корпорації Apple, яка постачає в Європу iOS-пристрої, то їй доведеться відмовитись від використання фірмового роз’єму Lightning.

Дія проголосованого європейськими парламентаріями законопроекту поширюється на смартфони, планшетні ПК, навушники, електронні книги, відеокамери, ігрові консолі та портативні динаміки. Питання з лептопами поки що не вирішено. Євродепутати продовжують його обговорювати. Крім цього, виняток було зроблено для пристроїв, в яких неможливо використовувати USB-C через їх невеликий розмір («розумний»-годинник, фітнес-трекери тощо).

Стрічка новин: