ГоловнаТехноКористувачі «Дії» скаржаться на проблеми з набуттям статусу ВПО

Користувачі «Дії» скаржаться на проблеми з набуттям статусу ВПО

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Минулої середи внутрішньо переміщені особи отримали можливість подавати заяви на отримання державної допомоги через аплет «Дія». Раніше це можна було зробити лише через ЦПАУ. Як виявилось, не все так просто. У багатьох користувачів програми виникли складнощі отримання статусу ВПО. Без цього статусу одержати гроші від держави на покриття орендної плати неможливо.

Реєстрація в Криму

Якщо претендуючий на отримання 2000 грн. переселенець має кримську реєстрацію, отримати довідку ВПО він не зможе, оскільки бойові дії на півострові не ведуться. Крим перебуває під окупацією країни-агресора. Отже, теоретично його мешканцям має надаватися статус ВПО.

Наявність паперової довідки

Більшість переселенців з Луганської та Донецької областей оформили собі довідки ВПО ще у 2014 році. Справа в тому, що без паперової довідки оформити перепустку на окуповану територію було неможливо. Зараз при спробі отримати статус ВПО через Дію паперова довідка підтягується автоматично, проте заяву на надання виплат додаток не приймає.

Відсутність електронних документів

Основною умовою для отримання статусу ВПО через Дію є наявність у додатку цифрового документа (закордонний паспорт або ID-карта). За відсутності документів зареєструватися як переселенець не вийде, тому що заявник не зможе підтвердити своє місце реєстрації.

У Мінцифри з цього приводу зазначили, що турбуватися внутрішньо переміщеним особам нема про що. Уряду відомі всі наведені вище проблеми. Вони будуть вирішені найближчим часом.

Стрічка новин: