ГоловнаТехноApple перевірить власників iPhone на наявність забороненого контенту

Apple перевірить власників iPhone на наявність забороненого контенту

Apple готується сканувати айфони для пошуку фото і відео дитячої порнографії і фактів жорстокого поводження з дітьми. На першому етапі під моніторинг потраплять пристрої на території США, інформує Financial Times.

Подробиці

Здійснювати пошук зазначеного контенту компанія буде за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення. Назва відповідної технології – neuralMatch. За запевненнями співрозмовників видання, розробники мають намір «навчити» програму сканувати завантажені користувачами в iCloud ролики і зображення.

Після цього система порівняє знайдений в «хмарі» контент з наявною в розпорядженні правозахисників «педофільської» базою, яка налічує більше 200 000 зображень знущань над неповнолітніми.

Підозрілі знімки будуть зашифровані, позначені спеціальними символами і відправлені фахівцям Apple для більш детального вивчення, за результатами якого будуть зроблені «відповідні висновки».

У разі визнання контенту протиправним, знімки і координати зберігаючих їх осіб будуть передані поліції.

Презентація системи neuralMatch, за словами співрозмовників FT, може відбутися в найближчі вихідні. Інформатори допускають, що ПЗ може бути представлено пізніше і під іншою назвою. Керівництво Apple відмовляється коментувати наведену вище інформацію.

Експерти побоюються, що моніторинг вмісту айфонів може стати першим кроком до встановлення глобального стеження за громадянами. Окремі аналітики вважають, що  різні владні структури країни спробують викупити у «яблучників» технології стеження за користувачами і використовувати напрацювання для встановлення тотального контролю над громадянами.

За словами професора Кембриджського університету Росса Андерсона, одними лише смартфонами стеження не обмежиться: далі розробники візьмуться за ноутбуки і ПК.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...