ГоловнаТехноБіткоіни добувають навіть на старій гідроелектростанції

Біткоіни добувають навіть на старій гідроелектростанції

Потужності однієї з найстаріших у світі гідроелектростанцій задіяні для майнінгу цифрової валюти. Рішення про видобуток крипти прийняв оператор ГЕС Albany Engineering Corp, що базується в нью-йоркському Механіквілле.

Створена в 1897 році станція досі використовує турбіни та інше обладнання XIX століття. Як наслідок, вироблена нею енергія має високу собівартість і не дуже конкурентоспроможна. Крім того, підтримка працездатності древніх приладів вимагає значних витрат.

В Штатах майнят биткоины на оборудовании XIX века

Керівництво Albany Engineering Corp. прийняло рішення компенсувати витрати майнінгу криптовалюти. Закуплені б/у сервери розмістили в кількох приміщеннях на території ГЕС. Продаж видобутої крипти здійснюється в кінці кожного робочого тижня. Такий підхід дозволяє керівництву оператора «не заморочуватися» з приводу зміни курсу.

Видобуток крипти позиціонується керівництвом Albany Engineering Corp. в якості експерименту по «екологічно чистому видобутку цифрової валюти». Переводити всі потужності ГЕС під майнінг оператор не збирається. Обсяг видобутої крипти не уточнюється.

Нагадаємо, що протягом останніх кількох тижнів СБУ виявила дві незаконні криптоферми, які примудрилися накрасти мільйони гривень. Перша працювала в Чернігівській області, друга – в Вінницькій (обидві – під «дахом» однойменних обленерго).

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...