ГоловнаТехноЛюбителі «майнити біткоіни на Android» втратили понад $ 350 мільйонів

Любителі «майнити біткоіни на Android» втратили понад $ 350 мільйонів

Шахраї збагатилися на бажанні користувачів Android отримувати прибуток від майнінгу цифрових валют. Суть – випуск платних додатків для «добування» крипти, наголошується в оприлюдненій вчора доповіді Lookout Threat Lab.

Подробиці

Загальна кількість створених ділками фейковий додатків – понад 170-ти. Майже 15% з них поширювалися через GooglePlay. Деякі з програм доступні для завантаження донині.

Більшість додатків не роблять взагалі нічого. Мета їх створення – виманювання грошей у легковірної публіки. Такі програми абсолютно безпечні і не несуть ніякої шкоди для завантаживших їх користувачів. Єдиний нюанс – за право «залити» ПО на смартфони люди платили гроші (часом досить чималі).

Решта програми, поряд з виманюванням грошей за інсталяцію і підписку, крали дані користувачів, активували платну рекламу і займалися іншими непотрібними діяннями.

Кількість постраждалих користувачів аналітики оцінили в 93 000. Легковірність громадян дозволила зловмисникам збагатитися на більш ніж $ 350 000.

Детальний звіт борців з вірусами доступний для ознайомлення тут . Мова документа – англійська.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

POCO випустить свій перший бюджетний планшет зі стілусом та клавіатурою

Компанія "ПОКО" готується випустити перший у своїй історії планшетний ПК, підтвердженням чого є нещодавня реєстрація пристрою на євроазійській платформі ЄЕК під ім'ям "Tablet brand...

Redmi Note 13 Pro 5G порівняли з Nothing Phone 2a: всі відмінності

Redmi Note 13 Pro 5G і Nothing Phone 2a - два гідних конкурента в середньому сегменті ринку смартфонів. Незважаючи на зовнішню схожість, пристрої мають...

Розкрита частина характеристик бюджетного флагмана Xiaomi 14T Pro

Чутки з Китаю розкрили деякі деталі про майбутній смартфон Xiaomi 14T Pro, відомий у Піднебесній під ім'ям Redmi K70 Ultra. Подробиці За даними джерел, екран пристрою...