ГоловнаТехноВ Україні змінили правила повернення купленої техніки в магазин

В Україні змінили правила повернення купленої техніки в магазин

Проект закону №4185 передбачає спрощення по частині гарантійного обслуговування техніки. Він був прийнятий Верховною Радою України. Після вступу закону в силу українці зможуть позбутися від усіх документів, які видаються при купівлі товару, а для продовження гарантії можна буде скористатися електронним кабінетом.

Подробиці

Автори законопроекту передбачають, що покупцям буде набагато зручніше реєструвати куплений продукт на сайті і мати до нього доступ в електронному вигляді, ніж зберігати всі гарантійні талони, різні квитанції та іншу документацію. Причому нерідко користувачі втрачають або з необережності викидають подібні документи.

Електронна гарантія зможе істотно спростити життя споживачам. Вони зможуть швидко отримати до неї доступ. Крім того, автори проекту закону стверджують, що покупці отримають можливість швидко продовжувати термін дії гарантії прямо через особистий електронний кабінет. Це може бути особливо актуальним в разі масового надходження в продаж бракованих товарів. У такому випадку процес відкликання продукції і процедура виплати компенсації будуть проходити набагато швидше.

В Україні змінили правила гарантійного обслуговування техніки

Але є у нововведення і мінуси, а точніше складності. По-перше, не до кінця зрозуміло, хто буде відповідати за видачу електронних гарантій. Тут проблема полягає в тому, що механізм видачі гарантій є на сайті далеко не кожного магазину. По-друге, багато техніки в нашій країні продається «в сіру», тобто вона залишиться без гарантії.

Верховна Рада України дала магазинам, які займаються продажем електроніки, три місяці для того, щоб адаптуватися до нових правил. Керівництво багатьох компаній, включаючи «Цитрус» і MOYO вже підтримували новий законопроект.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...