Статті

Перша в історії Samsung страйк може знову вдарити по виробникам смартфонів

Співробітники Samsung Display почали перший страйк, за час існування бренду. Причина – незговірливість роботодавця в частині підвищення заробітної плати. Кількість учасників протестного заходу – близько чотирьох десятків людей. Страйк став можливим завдяки рішенню материнської компанії дати добро на створення профспілок рік тому, інформує SamMobile.

Подробиці

До травня минулого року створення профспілок в корпорації «Самсунг» було неможливим через заборону, однак глава конгломерату Лі Дже Ен, який потрапив під вплив західних стандартів, дозволив співробітникам об’єднуватися в співтовариства для відстоювання своїх прав.

На поточний момент членами профспілки компанії є близько 2,4 тис. чоловік. У травні за проведення страйку висловилися 90%. Першими вийшли протестувати робочі з підприємства розташованого в м. Асан . Їхня вимога – збільшення посадових окладів на 6,8%. Керівництво «Самсунг Дисплей» погодилося підняти зарплати на 4,5%.

Интересное:

Аналітики припускають можливість приєднання до страйку співробітників з інших підрозділів компанії. Фінансові втрати від протестної активності ще тільки належить оцінити.

Нагадаємо, що справи у Samsung Electronics останнім часом йдуть не дуже. причини кризи – зупинка відразу двох заводів в Техасі через зимові погодні катаклізми. На відновлення обсягів виробництва, за оцінками експертів, підуть місяці (а при песимістичному сценарії – і роки).

Зупинка потужних підприємств, укупі з торішнім колапсом світової економіки через коронавірус, спровокували глобальний дефіцит напівпровідників, від якого страждають виробники смартфонів, електрокарів і інших сфер світової IT-індустрії.

Последние новости:

Танки Abrams оказались бесполезны для этой войны и уезжают обратно в тыл

Украинские военные отвели танки Abrams с передовой, не считая их решающим фактором в войне. Подробности…

27.04.2024

Рідкісна БМП-3 з комплексом динамічного захисту “Каркас-2” помічена в Україні

На передовій в Україні засвітилася рідкісна модифікація російської БМП-3, ключовою особливістю якої є динамічний захист…

27.04.2024

Редкая БМП-3 с комплексом динамической защиты “Каркас-2” замечена в Украине

На передовой в Украине засветилась редкая модификация российской БМП-3, ключевой особенностью которой является динамическая защита…

27.04.2024

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або…

27.04.2024

Как контролировать громкость уведомлений в смартфонах Xiaomi

Смартфоны экосистемы «Сяоми» предоставляют возможность индивидуально регулировать громкость уведомлений, независимо от громкости звонков, медиафайлов или…

27.04.2024

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність…

27.04.2024