ГоловнаТехноЗнайшли нову вразливість, яка дозволяє зламати будь-який iPhone

Знайшли нову вразливість, яка дозволяє зламати будь-який iPhone

У смартфонах iPhone американської компанії Apple знайшли ще одну уразливість. Про це першим повідомив інженер Фабіан Бройнлайн. Стосується вона системи виявлення пристрою.

Подробиці

Уразливість через функцію Find My, яка дає можливість шукати девайси, дозволяє зловмисникам зламати будь-який гаджет компанії Apple. Правда, це поки все ще лише теорія Бройнлайна.

Так що ж все-таки сталося? Функція My Find дозволяє шукати втрачені гаджети, відправляючи на них сигнали по Bluetooth. Як ви зрозуміли, для цього пристрій повинен залишатися в радіусі дії мережі.

Фабіан Бройнлайн зміг налаштувати сервер на персональному комп’ютері таким чином, щоб той довільно підключався до смартфонів, планшетів та інших гаджетів каліфорнійської компанії Apple, які знаходяться на невеликій відстані. Він зміг відправляти на девайси інформацію, маскуючи її під GPS-координати, якими обмінюються гаджети.

Сам фахівець поки що не зміг розробити метод, який міг бути дати аферистам можливість виконувати злочинні дії. Крім того, Бройнлайн зазначив, що заразити смартфон вірусами через знайдену уразливість теж не можна.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...