ГоловнаТехноMurata Manufacturing вперше займеться масовим випуском твердотільних акумуляторів

Murata Manufacturing вперше займеться масовим випуском твердотільних акумуляторів

Японський виробник акумуляторів Murata Manufacturing відмовляється від співпраці з виробниками телефонів і починає взаємодіяти з розробниками навушників і інших портативних аксесуарів. Причина – небажання продовжувати роботу в ризиковому смартфонному сегменті, інформує «Ніккей-Азія».

– Замість отримання короткострокового прибутку розраховуємо дістати стабільну ринкову нішу, – пояснили представники компанії.

Короткострокові плани «Мурат» передбачають відкриття цеху з виробництва твердотільних акумуляторів в своїй філії Ясу (префектура Сіга).

Найважливіше досягнення «Мурат» в профільному сегменті – об’єднання викупленої у «Соні» технології літій-іонних батарей з технологіями ламінування для багатошарових керамічних конденсаторів.

– З осені почнемо обмежене виробництво повністю твердотільних акумуляторів, після чого плануємо розвернутися на повну потужність, – заявив глава компанії Масанори Мінаміде.

Озвучений топ-менеджером обсяг виробництва батарей в II половині майбутнього року – не менше 100 000 шт./міс.

Твердотільні акумулятори вважаються більш безпечними, ніж літій-іонні аналоги, завдяки використанню негорючого твердого електроліту між електродами. З цієї причини вироблені «Мурат» батареї претендують на статус «акумуляторів майбутнього».

В продукції японського бренду в якості електроліту використовується оксид. Цей матеріал не підходить для електрокарів і інших великих пристроїв з високою вихідною потужністю.

Цільова аудиторія батарей Murata – мобільні пристрої невеликого розміру (вироблені компанією акумулятори не вимагають окремого місця для установки, завдяки чому розробники портативних аксесуарів отримують значний простір для творчості).

Murata Manufacturing Murata стала серйозним гравцем в батарейному бізнесі в 2017 році завдяки купівлі акумуляторного підрозділу Sony. За підрахунками керівництва, після виходу лінії з випуску твердотільних акумуляторів на повну потужність чистий прибуток компанії досягне ¥ 240 млрд (близько $ 2,2 млрд).

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...