ГоловнаТехноРоботизований трактор може стріляти лазерами і знищувати 100 000 бур'янин на годину

Роботизований трактор може стріляти лазерами і знищувати 100 000 бур’янин на годину

Компанія Carbon Robotics анонсувала трактор, фішкою якого є лазер. Але новинка орієнтована не на розваги – це сільськогосподарський роботизований трактор, спроектований для боротьби проти бур’янів.

Модель отримала підтримку алгоритмів штучного інтелекту, за допомогою чого вона може самостійно знаходити бур’яни, вирізняючи і їх серед сільськогосподарських культур. Для орієнтування на місцевості трактор Carbon Robotics оснащується оптичними камерами і навігаційним приймачем GPS.

Для знищення бур’янів роботизований трактор отримав вісім лазерів. Потужність кожного становить 150 Вт. За словами розробників, трактор може знищити до 100 000 бур’янів на годину. В добу пристрій здатний обробити поле площею 8 га.

При цьому апарат працює в автономному режимі, не зачіпаючи інші рослини і не завдаючи шкоди грунті. Це дає можливість підвищити рівень врожайності і відмовитися від важкої ручної праці.

Новинка компанії Carbon Robotics виявилася дуже популярною. Але все ж варто відзначити, що виробник має обмежені можливості у виробництві. Перша партія була розкуплена вже, а друга запланована на 2022 рік. Попередні замовлення вже приймаються.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...