ГоловнаТехноHarmonyOS не зможе замінити Android або iOS

HarmonyOS не зможе замінити Android або iOS

Компанія Huawei вже кілька років розробляє фірмову операційну систему, яка називається HarmonyOS. У Китаї вона матиме назву HongmengOS. Спочатку програмне забезпечення створювалося для телевізорів, розумних автомобілів і смарт-годинників компанії, але через санкції Huawei довелося розширити список гаджетів, які отримають нову версію ОС.

Формально HarmonyOS замінить в смартфонах Huawei прошивку EMUI 11 з операційною системою Android 10. Однак, повноцінною заміною для Android в усьому світі вона не стане. Так заявила офіційно сама китайська компанія.

Глава департаменту споживчого програмного забезпечення Huawei заявив, що до кінця 2021 року компанія планує оновити до HarmonyOS 2.0 понад 300 млн пристроїв. При цьому третина з них є продуктами Інтернету речей сторонніх брендів.

На даний момент виробник розсилає третю і останню бета-версію операційної системи HarmonyOS 2.0 для розробників. Після цього компанія почне відкрите бета-тестування програмного забезпечення.

Прошивка Developer Beta доступна майже для двох десятків пристроїв Huawei. Серед них флагмани сімейств Huawei P40, Mate 30 і Mate 40, смартфон, що згинається, Mate X2, планшетні комп’ютери MatePad і телевізори Smart Screen S.

Huawei Mate 40 Pro 4G стане першим смартфоном, який отримає операційну систему HarmonyOS 2.0 відразу з коробки. Він уже був офіційно анонсований, але дата надходження в продаж ще не уточнюється, як і ціна.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...