ГоловнаТехноНова уразливість WhatsApp дозволяє стежити за користувачем без злому

Нова уразливість WhatsApp дозволяє стежити за користувачем без злому

Хакери постійно шукають способи злому месенджерів, включаючи WhatsApp. Нещодавно фахівці з кібербезпеки розповіли про те, що будь-який користувач може заблокувати чужий рахунок у WhatsApp. Тепер же стало відомо ще про одну проблему месенджера.

На цей раз з’явилася інформація про існування спеціального програмного забезпечення, яке дає можливість стежити за користувачами в режимі 24/7 і при цьому не зламувати їх обліковий запис в WhatsApp. Більш того, цей софт дає можливість моніторити активність додатку відразу декількох користувачів одночасно.

Фахівці компанії Traced, які займаються питаннями кібербезпеки, заявили, що програмне забезпечення для стеження є в магазині додатків Google Play. Воно дає можливість слдкувати, коли користувачі були онлайн. Для цього потрібно просто ввести номер телефону. Компанія Google, як видно, не буде видаляти додаток з магазину програмного забезпечення, оскільки формально він не здійснює злому облікового запису.

Потрібно відзначити, що користувач ніяк не може перешкодити стеженню за ним і перевірити, чи воно відбувалося. Навіть якщо в настройках конфіденційності відключити відображення статусу «Онлайн», за допомогою шпигунського програмного забезпечення інші користувачі все одно зможуть отримати інформацію про те, коли людина користувалася сервісом обміну миттєвими повідомлення в останній раз.

Єдиний спосіб хоча б тимчасово захиститися – додати в чорний список номер телефону, який здійснює стеження. Але він може без проблем завести новий акаунт і продовжити займатися своєю справою.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Бюджетний флагман Xiaomi 15 з HyperOS: названо терміни прем’єри в Китаї та за його межами

Смартфон Xiaomi 15 може бути анонсовано протягом найближчого півріччя, інформує Gizmochina з посиланням на неназваних представників розробника та авторитетного "зливщика інсайдів" DCS. Детально Графік поширення "п'ятнадцятки",...

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його повноцінним інструментом для найрізноманітніших обчислень і перетворень. Подробиці Додаток "Калькулятор" на...

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком компенсується значущими оновленнями. Головне з них - поява Pro-версії...