ГоловнаТехноНовий електрокар Toyota буде заряджатися до 100% за 10 хвилин

Новий електрокар Toyota буде заряджатися до 100% за 10 хвилин

Швидка зарядка в смартфонах вже давно не новина. Причому ще в минулому році з’явився флагман Xiaomi Mi 10 Ultra, який отримав підтримку 120-ватної підзарядки, що є рекордом. Сучасні смартфони можуть з нуля до 100% заряджатися менш ніж за 20 хвилин. Але як щодо автомобіля з такою ж швидкістю заповнення заряду акумуляторної батареї?

Подібна модель може незабаром з’явитися в асортименті японської компанії Toyota. Електрокар буде представлений в рамках серії Beyond Zero. Поки що ключові характеристики машини не розкриваються, але чутки вказують на те, що автогігант представить електричний кросовер габаритами, порівнянними з Toyota RAW4.

Прийдешня новинка буде побудована на базі платформи e-TNGA. Її японський автомобілебудівний гігант створював разом з компанією Subaru. Нова платформа дає можливість встановлювати мотор не тільки спереду, але також ззаду або на обох осях. Крім того, e-TNGA відкриває шлях до використання ємних акумуляторних батарей і змінювати довжину колісної бази.

За попередньою інформацією, новий електричний автомобіль Toyota Beyond Zero буде обладнаний двигуном потужністю 290 кінських сил, а акумулятор зможе забезпечити до 500 км ходу. При цьому головною особливістю майбутньої новинки цілком може виявитися підтримка технології швидкої зарядки. З чуток, з нуля до 100% батарею в авто можна буде зарядити лише за 10 хвилин.

Очікується, що дебютна модель Toyota Beyond Zero буде представлена вже в другій половині поточного місяця. Автомобіль можуть показати в автосалоні в Шанхай. Виставка розпочнеться наступного тижня 19 квітня і триватиме до 28 квітня.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...