ГоловнаТехноNokia планує створити першу мережу 4G на Місяці

Nokia планує створити першу мережу 4G на Місяці

Розробники американського проекту «Артеміда» впевнені, що через 50 років людство відновить польоти на Місяць. Тому НАСА у співпраці з Nokia планують створити мережу 4G на Місяці. За повідомленнями зарубіжних ЗМІ, очікується, що перший місячний мережевий проект 4G/LTE, створений Nokia Bell Labs, досягне 5-кілометрового покриття.

Подробиці

У минулому році НАСА підписало контракт на 14,1 мільйона доларів США з Bell Labs від Nokia, для розгортання стільникових мереж 4G на Місяці. Згідно з останньою заявою Тьєррі Кляйна, глави Bell Labs Enterprise і дослідницької лабораторії промислової автоматизації, раніше перерваний проект космічної мережі LTE поклав добрий початок будівництва місячної мережі 4G.

У 2018 році Nokia у співпраці з Vodafone і Audi розробила мережу космічного рівня з невеликою вагою мережевого обладнання. Вона планує підключити два місяцеходів Audi до базової станції з модулями автоматичної посадки і навігації.

Хоча проект був перерваний, Nokia встигла створити більшу частину необхідного обладнання та провела його випробування в лабораторії, що моделює місячну середу, що також послужило хорошою основою для співпраці з НАСА.

За словами Кляйна, поточна розробка обладнання LTE завершена. Це обладнання буде інтегровано в невеликий модуль після посилення, радіаційного захисту та удароміцності. У цьому році основна увага приділяється інтеграції цього обладнання в місячне шасі. На Землі базові станції часто бувають дуже високими, але через вартість і фактори навколишнього середовища базові станції на Місяці будуть мати висоту всього від 3 до 5 метрів. Хоча на Місяці немає перешкод, блокуючих сигнал, швидкість передачі даних буде вищою, а ось площа покриття зменшується.

Для вирішення цієї проблеми Nokia розробила два рішення. Один варіант забезпечить передачу даних на короткі відстані, що дозволяє досягти зони покриття сигналу від 300 до 400 метрів. А другий, з потужною базовою станцією, може забезпечити покриття в 5 кілометрів.

Nokia також заявила, що, хоча у нас на планеті активно розвиваються мережі 5G, реалізація 4G на Місяці, як і раніше буде великим досягненням, яке не тільки підвищить швидкість передачі даних, але також забезпечить голосовий зв’язок і прискорить дослідження Місяця в майбутньому.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...