Техно

Користувачі iPhone і Android активно встановлюють додатки, які непомітно крадуть гроші

Розробник антивірусних програм Avast підрахував доходи творців шахрайських програм. Гонорар авторів сумнівних програм, які продаються через магазини Apple і Google, фахівці компанії оцінили в $ 400 млн/рік, відзначається в оприлюдненому напередодні звіті.

Подробиці

Кількість виявлених авастівцями шахрайських програм – понад 200. Основні прийоми для користувачів, які завантажили їх  – приховані підписки і їх завищена вартість. Такі програми фахівці антивірусних компаній називають Fleeceware.

Суть схеми – пропозиція безкоштовно «залити» додаток на смартфон. Користувачам обіцяють невеликий пробний період за нульовою вартістю, після чого з рахунку абонента автоматично списується значна сума за підписку.

Приклад такої програми – FortuneScope (списує $ 66/тиждень. Або $ 3432/рік.) Видалення подібних додатків пов’язане з серйозними труднощами. При цьому рекламою сумнівних програм переповнені основні соцмережі, починаючи від «Фейсбук» і «ТікТок» – закінчуючи «Інстаграм» і «Снапчат».

Интересное:

Кількість завантажень програм сімейства Fleeceware, за версією аналітиків «Аваст», вже перевалило за 1 млрд. Розробники програм збагатилися на більш ніж $ 400 млн. У масштабах Росії заробіток аферистів оцінений в $ 4,9 млн (23,2 млн завантажень з боку власників айфонів і 21,6 млн завантажень – з боку користувачів андроїд-пристроїв).

Цільова аудиторія додатків Fleeceware – школярі (діти і підлітки легко «ведуться» на пропозицію безкоштовно скачати «корисні» програми). Заробіток аферистів залежить від того, як скоро батьки виявлять регулярні списання коштів, пояснив представник «Аваст» Якуб Вавра.

Avast – сімейство антивірусних програм для всіх типів десктопних і мобільних пристроїв на 45 мовах, що розробляється фахівцями однойменної компанії з 1988 року. Продукти бренду стабільно входять в ТОП-10 лідерів ринку у всіх сегментах. Останній з таких рейтингів опублікований менше двох місяців тому. Ознайомитися з його результатами можна тут.

Більше новин на тему Avast – в нашій добірці.

Последние новости:

Танки Abrams виявилися марними для цієї війни та їдуть назад у тил

Українські військові відвели танки Abrams з передової, не вважаючи їх вирішальним фактором у війні. Подробиці…

27.04.2024

Танки Abrams оказались бесполезны для этой войны и уезжают обратно в тыл

Украинские военные отвели танки Abrams с передовой, не считая их решающим фактором в войне. Подробности…

27.04.2024

Рідкісна БМП-3 з комплексом динамічного захисту “Каркас-2” помічена в Україні

На передовій в Україні засвітилася рідкісна модифікація російської БМП-3, ключовою особливістю якої є динамічний захист…

27.04.2024

Редкая БМП-3 с комплексом динамической защиты “Каркас-2” замечена в Украине

На передовой в Украине засветилась редкая модификация российской БМП-3, ключевой особенностью которой является динамическая защита…

27.04.2024

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або…

27.04.2024

Как контролировать громкость уведомлений в смартфонах Xiaomi

Смартфоны экосистемы «Сяоми» предоставляют возможность индивидуально регулировать громкость уведомлений, независимо от громкости звонков, медиафайлов или…

27.04.2024