Техно

4 альтернативи WhatsApp, який втрачає популярність

Рішення WhatsApp з 15.05.2021 пхати носа в переписку користувачів і ділитися їх даними з материнською компанією «Фейсбук » відвадило від колись топового месенджера колосальну кількість абонентів. У цьому матеріалі будемо говорити про доступні користувачам альтернативи.

Альтернатива №1: Telegram

Мессенджер після непродуманого рішення конкурента став головним бенефіціаром в ситуації, що склалася. Вперше керівництво WhatsApp заговорило про зміну призначеної для користувача угоди в січні. Відразу після цього сотні тисяч користувачів на чолі з президентом Туреччини Ердоганом масово кинулися в Telegram, чим не забув похвалитися засновник месенджера Павло Дуров. Оприлюднені трохи пізніше рейтинги підтвердили масовий інтерес абонентів до російської майданчику.

Головна причина популярності «воза» – турбота про конфіденційність листування та збереження персональних даних абонентів. Підтвердженням виключно надійності Telegram є спроби Роскомнадзора отримати ключі шифрування. Битву, що мала місце кілька років тому, російський регулятор з тріском програв.

Єдиний недолік «воза» – неможливість здійснення відеодзвінків. Однак Дуров запевняє, що це прикре упущення буде виправлено в найближчий час.

Альтернатива №2: Signal

Причина постановки цього месенджера на друге місце нашого списку – патологічна ненависть засновника Брайана Ектона до колишнього роботодавця з «Фейсбуку» (ця соціальна мережа, як відзначалася вище, є чинним власником WhatsApp).

Багаторічний конфлікт змушує Ектона робити все можливе для втоптування екс-наймачів в бруд.

Интересное:

Скандал з «ВотсАпп» розпалив топ-менеджера не на жарт. Ектон обіцяє користувачам надійний захист контента, листування і персональних даних. За словами функціонера, виняткову порядність «Сигналу» визнали Едвард Сноуден, Ілон Маск, Брюс Шнайер і інші авторитетні персонажі.

Альтернатива №3: Viber

Керівництво самого популярного в Україні месенджера також поспішило засудити рішення WhatsApp і відхреститися від порочних практик конкурента. Про те, як сервіс планує захищати конфіденційність листування та забезпечувати права абонентів, докладно розказано в цьому інтерв’ю.

Інші безперечні переваги «Вайбер» – велика призначена для користувача база в Україні, пророблена функція групових чатів і відеодзвінків, налагоджена робота дистанційного навчання і можливість онлайн-оплати товарів (послуг) в числі інших.

Альтернатива №4: WeChat

Цей месенджер підійде прихильникам країни Китай. Про популярність платформи серед жителів Піднебесної свідчить колосальна база абонентів (понад 1,2 млрд чол.) З функціями у WeChat також повний порядок: китайці використовують можливості сервісу для безлічі операцій, починаючи від переказу грошей і оплати інтернет-покупок – закінчуючи розрахунками за проїзд в громадському транспорті.

Єдиний «мінус» платформи – підозра, що  її контролюють китайські спецслужби (при цьому переконливих доказів прихильники цієї точки зору поки не надали).

Последние новости:

Microsoft та OverSecured повідомили про виявлення вразливостей у смартфонах Xiaomi: як усунути проблеми з безпекою

Microsoft і OverSecured виявили низку вразливостей у додатках, встановлених на пристроях Xiaomi/Redmi/POCO. Детально Проблеми були…

08.05.2024

Microsoft и OverSecured сообщили о выявлении уязвимостей в смартфонах Xiaomi: как исправить проблемы с безопасностью

Microsoft и OverSecured выявили ряд уязвимостей в приложениях, предустановленных на устройствах Xiaomi/Redmi/POCO. Подробности Проблемы были…

08.05.2024

ТОП-3 найперспективніших альткоїни у травні 2024 року

У травні-2024 біткоїн та ефіріум продовжують зазнавати зниження вартості, проте деякі альтернативні криптовалюти - так…

08.05.2024

ТОП-3 самых перспективных альткоина в мае 2024 года

В мае-2024 биткоин и эфириум продолжают испытывать снижение стоимости, однако некоторые альтернативные криптовалюты – т.н.…

08.05.2024

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20…

07.05.2024

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає…

07.05.2024