ГоловнаТехноЕксперти розповіли про небезпеку селфі вдома і на робочому місці

Експерти розповіли про небезпеку селфі вдома і на робочому місці

Експерти британської компанії Sophos попередили любителів фотографувати самих себе бути обережними. Причина відповідного застереження – наявність на селф-знімках інформації про автора фото, яка може бути використана зловмисниками в корисливих цілях.

– Аналіз таких зображень найчастіше дозволяє отримати дані про адреси електронної пошти, листування, встановленому на комп’ютері ПО, скоєних напередодні платіжних транзакціях, номерах банківських карт та іншої конфіденційної інформації, – зазначають фахівці Sophos.

Експерти розповіли про небезпеку Селфі будинку і на робочому місці

За їхніми словами, багато користувачів «клацають» себе на робочому місці на тлі включеного комп’ютера і предметів, які лежать на робочому столі. В результаті в поле зору аферистів потрапляють документи для службового користування, відомості про родичів авторів селфі, скріншоти тільки що проведених транзакцій і інші непомітні на перший погляд «дрібниці».

Шахраї, особливо в період локдауна, почали активніше аналізувати такого роду знімки і використовувати отриману інформацію в злочинних цілях.

Копання Sophos створена в 1985 році. Її спеціалізація – розробка інструментів для забезпечення безпеки ПК, мобільних телефонів, серверів, мережевих шлюзів і т.д. У числі продукції, що випускається організацією продукції – комплексні засоби захисту інформації та програми для протидії шпигунському ПО, інформаційного спаму, комп’ютерним вірусам, фішингу та ін.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей інструмент дозволяє налаштовувати звук відповідно до своїх уподобань і...

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...