ГоловнаТехноДодаток з Google Play зі 100 мільйонами завантажень краде дані про користувачів

Додаток з Google Play зі 100 мільйонами завантажень краде дані про користувачів

Додаток, який позиціонує себе як VPN-клієнт слід негайно видалити з андроїд-смартфонів. Причина – приховане в ньому шпигунське ПЗ. Відповідну рекомендацію озвучив американський експерт в сфері комп’ютерної безпеки Зак Доффман, інформує «Форбс».

Подробиці

Фахівець пояснив, що розробники програми SuperVPN позиціонують своє дітище як «надійного захисника конфіденційності в Мережі». В реальності ж програма не тільки збирає дані про користувачів, а й зливає їх третім особам.

Загальна кількість завантажень додатка Доффман оцінює в 100 мільйонів. Хакери сформували кілька баз даних про власників заражених пристроїв і виставили оголошення про продаж інформації в даркнеті.

Рекомендація Доффмана власникам смартфонів з встановленою програмою SuperVPN – негайно позбутися шкідливого додатка і встановити якісний платний аналог з хорошою репутацією.

Кілька днів тому американські ЗМІ заявили про критичну помилку Microsoft, яка може ввести світ в небачену раніше кризу.

Нагадаємо, що недавно стало відомо про продаж хакерами інформації про українців, які користувалися послугами «Приватбанк» і «Нової пошти» в 2020 році. Напередодні одна клієнток фінінститута викрила його співробітників в передачі належного їй телефонного номера стороннім. Схожі звинувачення на адресу «Приватбанку» висувались і раніше.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Вперше показали дизайн бюджетного флагмана Meizu 21 Note

Прийдешня сертифікація 3C фактично підтверджує неминучість презентації Meizu 21 Note, що нівелює чутки про відмову бренду "Мейзу" від розробки і виробництва "розумних" телефонів. Деталі Згідно з...

Xiaomi випустила суперкомпактний 60-літровий бойлер Mijia P1

"Сяомі" збагатила лінійку побутових помічників для дому Mijia електричним водонагрівачем P1, який тимчасово доступний для придбання за акційною ціною. Подробиці Місткість новинки - 60 літрів -...

Apple вирішила видалити додатки, здатні «роздягати» дівчат за допомогою генеративного ШІ

Після появи звітів про проблемне використання штучного інтелекту для створення неприйнятних зображень на телефонах Huawei, корпорація Apple вжила аналогічних заходів для видалення з AppStore...