ГоловнаТехноXiaomi Mi 11 різко подорожчав через дефіцит процесорів

Xiaomi Mi 11 різко подорожчав через дефіцит процесорів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Дефіцит дістався і до ринку мобільних SoC. Компанії Xiaomi і Realme повідомляли раніше про брак мікросхем Qualcomm для навушників і флагманських чіпсетів Snapdragon для смартфонів. На тлі цієї інформації різко підскочила ціна флагмана нового покоління Xiaomi Mi 11.

У Китаї його вартість склала 610 доларів в початковій модифікації і 720 доларів в топовій. Вони припускають 8/128 ГБ і 12/256 ГБ пам’яті відповідно. Також доступна версія з 8 ГБ оперативної пам’яті і накопичувачем на 256 ГБ. На старті продажів її оцінили в 670 доларів.

Xiaomi Mi 11 виявився дуже популярним. Він почав продаватися 1 січня нинішнього року. Уже в середині того ж місяця продажу перевалили за 1 млн одиниць. Зараз купити Xiaomi Mi 11 можна як мінімум за 700 доларів. Як ви зрозуміли, версія з 8 ГБ оперативної і 128 ГБ пам’яті користувача подорожчала на 90 доларів. Але це квіточки ще.

Xiaomi Mi 11 різко подорожчав через дефіцит процесорів

Варіант з 8 ГБ оперативної пам’яті і сховищем місткістю 256 ГБ вже продається за 840 доларів, тобто відразу на 170 доларів дорожче, ніж повинен. За версію з 12 ГБ оперативної пам’яті просять, як мінімум, 900 доларів – на 180 доларів більше в порівнянні з рекомендованою вартістю. Зауважимо, що ці ціни справедливі тільки для китайського ринку. Глобальна версія Xiaomi Mi 11 все так же стоїть від 750 доларів на AliExpress.

На завершення додамо, що на дефіцит поскаржилася і компанія vivo. На початку цього року вона представила модель iQOO 7 на Snapdragon 888. Хоч з моменту анонса пройшло вже майже два місяці, смартфона досі немає у вільному продажу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: