ГоловнаТехноНова схема обману дозволяє шахраям красти гроші з банківських карток українців

Нова схема обману дозволяє шахраям красти гроші з банківських карток українців

Користувачі Мережі продовжують сповіщати про новий вид онлайн-шахрайства з використанням майданчики OLX . Свіжу порцію подробиць «виклав» представник харківської школи велоспорту Віктор Водолага.

Суть маніпуляції – створення фейкового сайту OLX, вимога оформити угоду купівлі-продажу через OLX-доставку і скидання реквізитів для оплати товару в «лівому» додатку. Аферисти, зокрема, запитують у майбутньої жертви все без винятку реквізити «пластика» (від ПІБ власника і номера карти до CVV-коду), а також вимагають повідомити точну суму залишку на рахунку.

Українців попередили про крадіжку грошей з допомогою OLX-доставки

В результаті власники дебетових карт позбавляються наявних на «пластику» грошей. Для власників кредиток, що повірили аферистам, ситуація виявляється набагато гіршою: шахраї швиденько оформляють кредити, переводять кошти і зникають геть.

Українців попередили про крадіжку грошей з допомогою OLX-доставки

За словами автора попередження, охочі до легких грошей шахраї намагалися «розвести» його двічі. В обох випадках для аферистів результат виявився негативним.

На пост Водолаги звернули увагу керівники OLX. За їх словами, онлайн-шопінг стабільно входить в ТОП-5 найбільш ризикових операцій в Інтернеті. Представники сервісу представили пам’ятку для користувачів. Неухильне дотримання наведених нижче порад вбереже громадян від попадання на гачок зловмисників.

Українців попередили про крадіжку грошей з допомогою OLX-доставки

Раніше громадянка України звинуватила OLX і monobank в змові з російськими мотоциклістами (!!!) з метою пограбування жителів нашої країни. Подробиці цієї цікавої історії наведені тут .

Більше новин на тему OLX – в нашій добірці .

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...