ГоловнаТехноШахраї більше 9000 разів створювали підроблену версію Viber

Шахраї більше 9000 разів створювали підроблену версію Viber

Розробники сервісу обміну миттєвими повідомленнями Viber продовжують боротися з шахраями. З початку нинішнього року пройшли лише два місяці, а команда месенджера вже встигла заблокувати більше 900 шахрайських облікових записів.

Розробники поділилися статистикою і розповіли про успіхи в боротьбі з аферистами. В останні роки в світі істотно зросла кількість випадків шахрайства через популярні месенджери і соціальні мережі.

Шахраї нерідко використовують Viber для зв’язку з клієнтами банків. За два місяці нинішнього року користувачі встигли оформити скарги на 9416 акаунтів. Кожний обліковий запис після перевірки був забанений розробниками месенджера.

Представники компанії Rakuten відзначили, що аферисти телефонують або пишуть користувачам, використовуючи фейковий акаунти банків, або ж представляються співробітниками тієї чи іншої організації. В ході спілкування вони намагаються різними шляхами змусити людину відправити гроші або дізнатися дані банківських карт.

Зауважимо, що будь-яка організація, яка хоче завести обліковий запис в Viber, повинна подати відповідну заявку. При цьому реєстрація буде розглядатися фахівцями вручну. Якщо компанія згодна прийняти всі правила, то отримає верифікований акаунт.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7. Відповідні чутки стали надбанням громадськості після зустрічі старшого віце-президента...

Офіційно сертифіковано бюджетний смартфон POCO M6 4G

Численні сертифікації підтверджують, що в найближчому майбутньому Xiaomi Group випустить POCO M6 у варіанті 4G для глобального ринку. Подробиці Згадки про підготовку цієї моделі містяться в...

Декілька смартфонів Xiaomi залишилися без підтримки виробника та можливості отримання HyperOS

Компанія "Сяомі" знову зіткнулася з негативними відгуками у зв'язку з оновленням фірмового порталу прозорості End-of-Life. Кілька моделей її смартфонів відтепер позбавлені офіційної підтримки і...