ГоловнаТехноSmartFlower: «розумна» фотоелектрична «квітка» виробляє на 40% більше енергії в порівнянні зі...

SmartFlower: «розумна» фотоелектрична «квітка» виробляє на 40% більше енергії в порівнянні зі звичайними сонячними панелями

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Фотоелектрична квітка SmartFlower, що відстежує рух сонця, виробляє на 40% більше енергії, як порівняти зі стандартними сонячними панелями.

Детально

Останніми роками сонячна енергія стала одним із найефективніших джерел відновлюваної енергії, особливо в умовах зміни клімату та відмови від вугільних електростанцій, оскільки не виробляє парникових газів.

Перехід на сонячну енергію також зменшує залежність від викопного палива та знижує вразливість перед коливаннями цін на традиційні види палива. SmartFlower пропонує інноваційне рішення для встановлення на присадибній ділянці або даху багатоповерхівки.

SmartFlower:

Новинка, виконана у вигляді соняшника з 12-ма пелюстками сонячних панелей, автоматично розкривається вранці і здатна щорічно генерувати до 6200 кВт-годин. Встановлений на землі прилад працює довше й ефективніше порівняно з панелями на даху. SmartFlower обладнано двовісним трекером, який стежить за рухом сонця протягом дня, що дає змогу значно збільшити вироблення енергії (+40%, як порівняти зі звичайними панелями).

Конструкція пристрою прямо пропорційна його ефективності. Пелюстки з сонячними елементами відкриваються на світанку і закриваються ввечері, автоматично очищаючись вбудованими щітками. Оновлена Plus-версія може похвалитися вбудованим акумулятором для зберігання енергії, а модель SmartFlower EV здатна заряджати електрокари.

– Соняшник надихнув нас на створення пристрою для вироблення чистої енергії для будинків громадян. Річ у тім, що ця рослина найефективніше використовує сонячну енергію, – пояснили спікери компанії-розробника.

Модулі SmartFlower обладнані системою зворотної вентиляції, охолоджуючи себе на 10-20°C ефективніше за розміщені на даху панелі, що збільшує продуктивність на 5-10%.

У разі сильного вітру (до 54 км/год) пристрій автоматично закривається для запобігання ушкоджень і відкривається після нормалізації погоди.

Стрічка новин: