ГоловнаТехноРозробники ChatGPT працюють над новим ШІ-проектом "Полуниця"

Розробники ChatGPT працюють над новим ШІ-проектом “Полуниця”

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Стартап OpenAI, який здобув всесвітню популярність завдяки ШІ-продукту ChatGPT, розпочав роботу над проектом “Полуниця” (англ. Strawberry).

Подробиці

Згідно з джерелами Reuters, зазначене починання спрямоване на формування нейромережі, здатної самостійно проводити дослідження в інтернеті (а не тільки давати відповіді на запитання). Якщо інформація агентства відповідає дійсності, аналітичні здібності ChatGPT впритул наблизяться до людських.

Сучасні мовні моделі можуть узагальнювати і складати тексти швидше за людину, проте їм не під силу впоратися із завданнями, що вимагають інтуїтивного мислення (розпізнавання логічних помилок тощо).

Прямим попередником “Полуниці” є так званий “Проєкт Q”, через успіхи якого в листопаді минулого року було звільнено главу стартапу Сема Альтмана. Співробітники OpenAl називали проєкт “проривом” у сфері потужного ШІ, але висловлювали занепокоєння відсутністю заходів безпеки для контрольованого розвитку і комерціалізації подібних моделей.

Альтман уже тоді заявляв про неминучість появи у ШІ “здатності міркувати”.

Зазначимо, що у вченому співтоваристві досить давно точаться дискусії про небезпеку високоінтелектуальних машин, які одного разу можуть дійти висновку про доцільність знищення людства.

Стрічка новин: