ГоловнаТехноЯк вимкнути настирливу рекламу у Windows 11

Як вимкнути настирливу рекламу у Windows 11

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

В останніх версіях Windows 11 спостерігається збільшення кількості рекламних вставок. Громадяни, які оновили ПК до версій 23H2/22H2, виявили рекламу в “Параметрах” і меню “Пуск”.

Подробиці

“Майкрософт” також інтенсифікував просування фірмового ігрового сервісу Game Pass, розмістивши картку підписки в “Параметрах”. Бачити відповідний банер, нібито, зможуть винятково геймери, однак критерії визначення цільової аудиторії досі чомусь не уточнено.

Для вимкнення реклами в Windows 11 потрібно виконати такі дії:

  1. Відкрити “Параметри”.
  2. Відвідати “Персоналізацію” і клікнути на “Пуск”.
  3. Деактивувати опцію показу рекомендацій, порад, рекламних акцій тощо.

Альтернативний варіант – утримуватися від “заливки” на ПК свіжих апдейтів “Вінди”, які в низці випадків супроводжуються збоями.

Нововведення може бути корисним для любителів шопінгу в Microsoft Store, оскільки в банерах містяться рекомендовані американським техногігантом додатки. Однак нав’язлива та безпардонна реклама викликає напади люті у значної кількості користувачів.

Фахівці вважають настирливу рекламу однією з причин низької популярності Windows 11, як порівняти з попередньою ОС (не більш як 30% частки ринку в “одинадцятки” в умовах припинення розсилки апдейтів Windows 10).

Стан справ може змінитися в осінній триместр після виходу оновлення 24H2 з безліччю функцій ШІ, доопрацьованим режимом економії заряду АКБ, осучасненим інтерфейсом із “плаваючою” панеллю завдань тощо. Заради цього апдейта майкрософтівці відклали презентацію Windows 12 на майбутній рік.

 

Стрічка новин: