ГоловнаТехноWaterLily: нова міні-турбіна канадського виробництва перетворює потоки води на електрику

WaterLily: нова міні-турбіна канадського виробництва перетворює потоки води на електрику

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

WaterLily Turbine, розроблена канадською компанією Seaformatics, являє собою портативний генератор, що використовує енергію водних потоків для вироблення електрики.

Подробиці

Основний елемент турбіни – пропелер, розміщений у міцному корпусі. Пристрій занурюється в струмок або річку і, за наявності достатньої сили водного потоку, пропелер починає обертатися, генеруючи електроенергію. Також є можливість використання новинки на вітрі.

WaterLily: нова міні-турбіна канадського виробництва перетворює потоки води на електрику

Отримана енергія передається водонепроникним кабелем для зарядки телефонів і зовнішніх акумуляторів. Спеціальна система забезпечує надійне закріплення пристрою в потоці води.

Пропелер виготовлено з використанням передової технології лопатей, розробленої Tristar Clean Energy, що дає змогу ефективно працювати за швидкості потоку води від 1,5 км/год. На відміну від вітряних турбін, WaterLily продовжує виробляти електроенергію навіть у погану погоду, включно з дощем, снігом або похмурими днями, за умови наявності постійного потоку води.

Команда Seaformatics оптимізувала лопаті для максимальної ефективності та зручності транспортування. Турбіна здатна генерувати до 15W потужності, що значно перевищує можливості попередніх версій. Цього достатньо для заряджання мобілок, невеликої електроніки, пауербанків і ліхтариків.

WaterLily: нова міні-турбіна канадського виробництва перетворює потоки води на електрику

WaterLily може вловлювати енергію за швидкості потоку води від 1,5 км/год до максимальних 15W за швидкості потоку не менше 11 км/год. Така універсальність дає змогу використовувати пристрій у різних умовах, від невеликих потічків до потужних річок, для забезпечення постійного поновлюваного енергопостачання у віддалених місцях.

Головні новини: