ГоловнаТехноXiaomi почала блокувати куплені в Китаї смартфони свого виробництва

Xiaomi почала блокувати куплені в Китаї смартфони свого виробництва

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

“Сяомі” почала блокувати куплені в Китаї смартфони в разі спроби встановити на них глобальне ПЗП. Це рішення техногіганта може негативно вплинути на осіб, які купують такі пристрої через платформи на кшталт “АліЕкспресс”.

Подробиці

Китайська версія смартфонів, що за замовчуванням оснащена локальним ПЗП (CN), тепер блокується під час встановлення глобальної версії HyperOS/MIUI, що позбавляє користувачів можливості заощадити шляхом встановлення модифікованого ПЗ.

У Китаї можна придбати кілька типів смартфонів “Сяомі”:

– глобальну версію з однойменним ПЗП;

– китайську версію з попередньо встановленим глобальним ПЗП;

– версію CN без модифікованого ПЗП.

Як повідомляють користувачі та джерела, “Сяомі” почала блокувати смартфони для китайського ринку при спробі встановлення на них Global ROM. При відповідних спробах на екрані пристрою з’являється повідомлення “Ця версія ПЗ несумісна з вашим пристроєм”.

Xiaomi почала блокувати куплені в Китаї смартфони свого виробництва при спробі встановити на них Global ROM

Даний блокувальний механізм був вперше помічений на смартфонах серії Redmi Note 13, однак очікується застосування даного заходу до всієї лінійки екосистеми. При цьому встановлення користувацького ПЗП Xiaomi.EU, як і раніше, можливе і не викликає блокування.

Рекомендація експертів – переконатися перед покупкою смартфона на платформах, що доставляють товари з Китаю, в придбанні саме глобальної версії пристрою. Такий крок дасть змогу уникнути проблем із блокуванням і убезпечить користувачів від додаткових витрат на усунення проблеми.

Стрічка новин: