ГоловнаТехноСонячна станція на балконі рятує родину з Івано-Франківська від вимкнення світла

Сонячна станція на балконі рятує родину з Івано-Франківська від вимкнення світла

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Сім’я Шерепот з Івано-Франківська успішно протистоїть регулярним відключенням електроенергії за рахунок встановленої на балконі сонячної станції. Глава сімейства Ігор, який працює фотографом і захоплюється технікою, зміг самостійно змонтувати систему в складі акумуляторів і сонячних панелей.

Подробиці

На балконі розміщено сонячні батареї, з’єднані дротами з пристроєм, що перетворює сонячну енергію на електрику, і з акумуляторами, що накопичують основну частину енергії.

За словами Ігоря, система містить чотири акумулятори, що забезпечують вихідну напругу в 12V, і контрольну плату для запобігання перезарядці/перерозрядці батарей.

Шерепот почав установку сонячних панелей ще до початку війни, пізніше він додав додаткові акумулятори. Щоб збільшити ефективність системи, чоловік замінив у будинку лампочки на енергозберігаючі. Завдяки цьому його “електростанція” може забезпечувати освітлення, роботу гаджетів і навіть котла. Однак потужності панелей недостатньо для приладів на кшталт плити, мікрохвильовки та обігрівача.

Холодильник може працювати від сонячної енергії, але його великі пускові струми створюють складнощі. Кондиціонер також можна використовувати кілька годин взимку для обігріву, пояснив Ігор у бесіді з журналістами.

Стрічка новин: