ГоловнаТехноУ Німеччині навчилися видобувати літій із термальної води

У Німеччині навчилися видобувати літій із термальної води

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Енергетична група EnBW почала видобувати літій з термальної води. Після успішного демонстраційного проєкту на станції Брухзаль компанія розширює співпрацю з хімічною корпорацією Helm. Мета починання – виробництво карбонату та гідроксиду літію для акумуляторів.

Подробиці

Голова проєкту EnBW Лаура Херрманн зазначила, що вода на геотермальній електростанції Брухзаль вміщує значну кількість літію, що дає змогу витягувати його екологічно чистими методами на регіональному рівні.

Літій, необхідний для батарей і систем зберігання енергії, здебільшого видобувають в Австралії та Південній Америці. Зростаючий попит стимулює дослідження можливостей внутрішнього видобутку літію. Перспективні родовища розташовані в Грабені (Брухзаль, Верхній Рейн). У Ландау (Рейнланд-Пфальц), що за 50 км від Брухзаля, група Vulcan Energy почала видобуток літію з геотермальної води у квітні.

У пілотному проєкті в Брухзалі компанії EnBW і підконтрольна групі Helm AG компанія Levertonhelm змогли витягти розчин хлориду літію з термальної води. Фахівці Levertonhelm переробили його на карбонат літію з чистотою понад 99,5 відсотків на своєму підприємстві в Бейзінгстоці (Велика Британія).

Висока якість солі дає змогу використовувати її у виробництві катодних матеріалів для акумуляторів. Експерт EnBW з досліджень і розробок Томас Кельбель заявив, що компанія прагне створити стійке джерело літію для задоволення зростаючого попиту в Німеччині та Європі.

 

Головні новини: