ГоловнаТехноCEO Jet: новий eVTOL на рідкому водні забезпечить дальність польоту до 1850...

CEO Jet: новий eVTOL на рідкому водні забезпечить дальність польоту до 1850 км

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Колектив Sirius Aviation відзвітував про створення нового eVTOL. Допомогу швейцарському стартапу в розробці новинки, що отримала комерційне ім’я CEO Jet, надали фахівці групи BMW Designworks.

Подробиці

В основу літального апарату покладено паливні елементи на водні, що дають змогу курсувати на відстані до 1851 км включно без необхідності додаткової підзарядки.

CEO Jet: новий eVTOL CEO Jet на рідкому водні забезпечить дальність польоту до 1850 км

CEO Jet оснащений 28-канальними вентиляторами, розміщеними на крилах. Вони здатні нахилятися вгору для здійснення вертикального зльоту і вперед для переходу до горизонтального польоту. До кожного вентилятора додається власний двигун. Заявлена розробниками крейсерська швидкість новинки – 515 км/год.

Під час проєктування eVTOL на перше місце було поставлено безшумність і висотність, яка на піку досягає 6,4 км. Для забезпечення безпеки пасажирів передбачено систему аварійних парашутів з автоматичним розкриттям у разі відмови основних систем.

Силова установка складається з паливного бака в тильній частині фюзеляжу (рідкий водень) і стека паливних елементів для зарядки основних АКБ, які живлять двигуни, що приводять у рух 300-міліметрові вентилятори. Додаткова бустерна батарея заряджається під час польоту, забезпечуючи дальність польоту до 1850 км для тримісної моделі.

CEO Jet: новий eVTOL CEO Jet на рідкому водні забезпечить дальність польоту до 1850 км

Кабіна літального апарату містить органи управління польотом і оглядовий майданчик, що забезпечує оптимальну видимість. На цифровому дисплеї відображаються дані про навігацію і перебіг польоту. Пасажирські крісла розташовані з урахуванням комфорту і простору. Дисплей “світловий портал” надає інформацію про час польоту, дальність і вуглецевий слід.

Орієнтовний термін запуску CEO Jet у серійне складання – 2028 рік. Відомостей про ціну поки що немає.

Стрічка новин: