ГоловнаТехноВласники iPhone зможуть визивати Siri за допомогою різних голосових команд

Власники iPhone зможуть визивати Siri за допомогою різних голосових команд

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Apple впровадила нову функцію спеціальних можливостей під назвою Vocal Shortcuts в iOS 18. Після появи бета-версії “вісімнадцятки” користувачі виявили, що ця опція дає їм змогу навчити Siri новим словам для пробудження.

Подробиці

Завдяки голосовим командам користувачі можуть призначити власну фразу, яку Siri розпізнає для запуску ярликів і виконання складних завдань. Один із таких ярликів може слугувати альтернативою “Привіт, Siri”.

Для налаштування голосової команди необхідно відкрити застосунок “Налаштування”, перейти в розділ “Спеціальні можливості” і прокрутити вниз до пункту “Голосові команди”. Потім увійти в розділ “Налаштувати голосові команди” і вибрати “Siri” (а не “Запит Siri”). Далі слід ввести нове ім’я, яке користувач хоче використовувати для активації Siri, наприклад “Комп’ютер”.

Власники iPhone зможуть перейменовувати Siri за допомогою голосових команд

Налаштування голосової команди Siri

Після встановлення нового імені користувач може вимовити його, щоб активувати Siri у себе на айфоні.

Варто зазначити, що ця функція обмежена iPhone і не синхронізується з іншими пристроями на кшталт HomePod, тому їхнім користувачам доведеться продовжувати використовувати Siri.

Власники iPhone зможуть перейменовувати Siri за допомогою голосових команд

Налаштування голосового ярлика Siri 2

Як було зазначено на “Реддіті”, після налаштування цієї функції користувачеві доведеться дочекатися активації і лише потім давати команду. За допомогою Siri можна без зупинки вимовити цільну фразу, наприклад: “Гей, Siri, котра година?”. Однак це не спрацює з налаштуванням Vocal Shortcut (користувачеві необхідно вимовити слово пробудження, зробити паузу, а потім дати команду, щойно слово пробудження активує Siri).

Через затримку більшість користувачів навряд чи захочуть використовувати нову функцію постійно, вважають учасники обговорення на “Реддіті”.

Голосові команди можна використовувати для запуску будь-якого ярлика, налаштування широкого спектра системних функцій і тригерів додатків, комбінувати з власним звуком замість мови тощо.

Головні новини: